xcounter
#

Рашисти мріють про "Армату", а по факту хваляться модернізованими "хрущовськими гробами" і БРДМ-2

11737
Російські Т-62, фото ілюстративне
Російські Т-62, фото ілюстративне

Російська "оборонка" працює над виконанням плану у 800 танків Т-62 за три роки

Російський 103-й бронетанковий ремонтний завод, що в Забайкальському краї, активно працює над модернізацією бронетехніки, у тому числі й танків, для потреб російської армії в Україні. Такий висновок можна зробити з кадрів сюжету, який випустили російські пропагандистські ЗМІ.

т-62
Окупанти активно модернізують свої Т-62

Втім, якщо в мріях тих самих пропагандистів – танки Т-14 "Армата", що демонструють свою "аналоговнет" на полі бою, то реальність дещо більш приземлена – 103-й завод вимушений модернізувати Т-62, Т-62М та Т-62МВ, які беруть активну участь у війні в Україні.

Читайте також: Як Північна Корея виготовляла свої копії Т-62 і Т-72, і чи перепадуть такі танки "чмобікам"
т-62 модернізація
Російські ЗМІ показують, на чому будуть воювати їхні військові

Насправді ще в жовтні 2022 року для 103-го заводу був визначений доволі чіткий план з модернізації та відновлення цих танків – 800 одиниць за три роки, і задля цього планували перейти на 3-змінний режим роботи.

Т-62
Рашисти втратили вже понад шість десятків своїх Т-62

Крім того, судячи з усього, рашисти також активно модернізують свої БРДМ-2 до рівня БРДМ-2МС. Роботи з цієї модернізації стартували у 2016 році, виробництво – у 2019.

брдм-2мс модернізація
Рашисти модернізують БРДМ-2

Модернізація передбачає заміну бензинового двигуна на дизельний, стабілізований триканальний панорамний командирський приціл, а також додаткове бронювання: дно посилене додатковим бронелистом для покращення протимінного захисту, а борта отримали комплект навісної броні з 6-мм сталевих листів.

Читайте також: Окупанти посадили своїх "чмобіків" на "сербські" БРДМ-2МС, і уже послали на фронт