xcounter
#

Рашисти мають мінімум вісім САУ "Коалиция-СВ", які досі не стріляли у війні проти України

4616
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Окупанти заявляють про розгортання серійного виробництва, хоча держвипробування ще не завершились

Підприємства зі складу рашистської держкорпорації "Ростех" уже начебто почали серійне виробництво новітніх САУ 2С35 "Коалиция-СВ" калібру 152-мм і транспортно-завантажувальних машин до них. Хоча при цьому державні випробування цієї артсистеми ще тривають, завершити їх планується в поточному 2023 році.

Таку заяву напередодні пропагандистського форуму "Армия-2023" зробив перший заступник гендиректора "Ростеха" Владімір Артяков, пишуть рашистські пропагандистські ресурси.

Читайте також: Ворог на Херсонщині застосував РСЗВ А-22 від "Зубра" на базі МТ-ЛБ
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Водночас, рашисти поки не беруться заявляти, коли вони планують почати поставки у війська серійні САУ "Коалиция-СВ". Ймовірно, це пов’язано з тим, що державні випробування цієї артсистеми ще тривають, тому Міноборони РФ поки не має ухваленого рішення. Втім, ці всі нюанси не заважали російським пропагандистам ще влітку 2022 року заявляти, що окупаційні війська уже тоді начебто почали використовувати "Коалиция-СВ" в боях проти ЗСУ, без деталізації кількості залучених артустановок.

Якщо співставимо наявні у відкритому доступі дані по можливій кількості досерійних САУ "Коалиция-СВ" в строю армії РФ, то теж отримаємо доволі суперечливу картину.

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

До початку 2022 року, як стверджували рашистські пропагандисти, у війська було поставлено до 26 одиниць САУ "Коалиция-СВ", із яких 18 мало бути передано в склад Таманської дивізії.

Водночас, The Military Balance 2023 вказує, що на початок цього року армія РФ мала лише вісім САУ цього типу. Пояснення може бути таким – кремлівські пропагандисти до цього просто перебільшили кількість уже поставлених "Коалиция-СВ" у війська.

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Для САУ 2С35 "Коалиция-СВ" використовується шасі від Т-90 і 152-мм гармата типу 2А88. Рашисти стверджують, що ця артстистема здатна вести вогонь начебто в темпі до 16 пострілів на хвилину, максимальна заявлена дальність стрільби – до 70 км (за умови використання активно-реактивного снаряда), та до 40 км за умови використання уламково-фугасного снаряда. З високою ймовірністю ці вогневі характеристики також є перебільшеними.

Як раніше розповідав Defense Express, наприкінці липня рашисти заявили про те, що до поставки у війська готова уже інша їх новітня 152-мм САУ – 2С43 "Мальва" на колісному шасі, яка оснащена гарматою від гусеничної "Мста-С".

Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни поставили гармати з "Шилки" на БТР-82, але за 2 місяці далі виставок не пішло