xcounter
#

Рашисти готували новий удар по аеродромах, СБУ затримала злочинця, який шпигував за літаками і ППО

3974
Ту-22М3 з ракетою Х-22
Ту-22М3 з ракетою Х-22

СБУ зловили російського агента, який шпигував за об’єктами Сил оборони України

Рашисти готували нові ракетні удари по авіаційній інфраструктурі Кіровоградщини – Служба безпека України у ході контрдиверсійної спецоперації затримала агента російської 5-ї служби ФСБ, який допомагав окупантам підготувати новий терористичний удар по Україні, розповідає пресслужба СБУ.

Так, як кажуть у СБУ, російський "фсбшник" в інтересах РФ збирав низку розвідувальних даних, які стосувалися зокрема технічного стану аеродромів та наявності на них як бойових літаків, так і складів з боєприпасами.

Читайте також: СБУ "врятувало" боєприпаси для ЗСУ: коли замість HIMARS – вбивці та 750 доларів

Також, судячи з усього, росіяни через свого агента хотіли дізнатися, скільки всього влучань було здійснено раніше по аеродромній інфраструктурі Кіровоградщини і наскільки вони були ефективними.

Крім того, задачею злочинця також було "полювати" за українськими системами протиповітряної оборони, які захищають авіаційні об’єкти – отриману інформацію окупанти планували використати для нових ударів по об’єктах Сил оборони України.

Пуск ракети
Пуск ракети "Искандер", фото ілюстративне

Водночас співробітникам СБУ вдалося затримати злочинця у той час, як він фільмував територію однієї з частин Збройних Сил України. Як виявилося, злочинцем був мешканець міста Кропивницький, якого завербували на початку 2023 року. Зараз він знаходиться під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Рідкісну ціль уражено з БПЛА, бійці СБУ "дістали" російський "Зоопарк"