xcounter
#

Рашисти чомусь вирішили, що їх Т-14 "Армата" краще за Merkava, хоча в реальному бою не була

14886
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

А ще росіяни вигадали цікаве пояснення, як їх "вундерваффе" змогло непомітно "побувати на фронті"

Рашистська держкорпорація "Ростех" на даний момент веде роботи по підвищенню вогневої міці танка Т-14 "Армата", результат яких "має бути помітним скоро". При цьому "Армата", яка ще не побувала в реальному бою, за своїми характеристиками "на голову вище" за ізраїльський основний танк Merkava, що начебто показала війна в Секторі Газа.

Таке пишуть рашистські пропагандистські "ЗМІ" з посиланням на слова глави корпорації "Ростех" Сєргєя Чємєзова.

Читайте також: Скільки коштує для РФ втрата ВДК "Новочеркасск" і чому мова йде далеко не про 85 млн доларів
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Тут цікавим виглядає навіть не те, що росіяни вирішили знову "прогріти" тему свого танка Т-14 "Армата", а те, які вони аргументи при цьому використовують. Наприклад, з посиланням на слова Чємєзова ворожі пропагандисти пишуть, що Т-14 уже "повністю готовий", мовляв, відпрацьовані електроніка та інші елементи конструкції, і треба "всього лише" попрацювати над вогневою міццю.

Коли ж мова пішла про порівняння "Армати" та Merkava, то тут росіяни вигадали такі аргументи. Мовляв, досвід боїв у Секторі Газа показав, що ізраїльський танк має "захищеність лише на рівні важкої БМП". А от "аналоговнєтна" "Армата" має бронекапсулу для екіпажу, тому мовляв і вище за характеристиками "на голову".

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

З логічної точки зору порівнювати між собою танк, який вже побував у реальних бойових діях, та "аналоговнєт" - як мінімум недоречно. Але російських пропагандистів це не зупинило. Більш того, вони навіть вигадали пояснення для своєї попередньої заяви про те, що Т-14 "Армата" начебто вже побувала на фронті, хоча цього ніхто не помітив навіть з російської сторони.

Згаданий вище Чємєзов заявив так – мовляв, "Армата" начебто використовувалась в боях проти ЗСУ лише для стрільби із закритих позицій, для штурмових дій не залучалась. Власне через що, за словами російських пропагандистів, на Т-14 "Армата" і знадобились доопрацювання по вогневій потужності танка.

Раніше Defense Express писав про те, що в жовтні 2023 року рашисти показали взвод танків Т-14 "Армата", який так і не доїхав до фронту.

Рашистські Т-14 "Армата", жовтень 2023 року, фото - btvt_2019
Читайте також: РФ списала на берег МиГ-29К та Су-33 з "Адмирала Кузнецова", що натякає на стан авіаносця