xcounter
#

РФ списала на берег МиГ-29К та Су-33 з "Адмирала Кузнецова", що натякає на стан авіаносця

25871
Рашистський МиГ-29КУБ на палубі "Кузнецова", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський МиГ-29КУБ на палубі "Кузнецова", ілюстративне фото довоєнних часів

Яку роль рашисти знайшли для своїх палубних літаків, і про що це свідчить

В складі Північного флоту ВМФ РФ було сформовано новий змішаний авіакорпус, "ядром" якого виступили 100-ий та 279-ий корабельний авіаполки, оснащені палубними винищувачами МиГ-29К та Су-33. Завдання цього авіакорпусу – забезпечення прикриття "Північного морського шляху" із аеродромів берегового базування.

Крім авіаполків з палубними винищувачами, до складу цього авіакорпусу увійд також змішаний авіаполк з протичовновими Ил-38 та транспортними літаками Ан-12 та Ан-26, і також – вертолітний авіаполк з палубними Ка-27 та Ка-29, заявляють російські пропагандистські "ЗМІ".

Читайте також: Рашисти запустили в серію вкотре демодернізований автомат АК-12: коли він потрапить у війська
Рашистський палубний винищувач Су-33, ілюстративне фото довоєнних часів

Цікаво, що при цьому зі складу Північного флоту виведуть 45-ту армію ВПС та ППО, котра увійде до складу створюваного Ленінградського військового округу. Та й для формування згаданого вище змішаного авіакорпусу рашисти просто візьмуть наявну авіатехніку із авіаполків, що і так функціонують в складі Північного флоту, і просто зведуть це до нової організаційно-штатної одиниці.

Але на цьому тлі виглядає цікавим, що рашисти по суті списують на берег ті палубні винищувачі, які б мали складати основу авіагрупи сумнозвісного авіаносця "Адмирал Кузнецов", що досі стирчить на пермантетному ремонті, строк виходу з якого постійно зміщується "вправо".

Рашистський авіаносець "Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наприклад, у квітні цього року були повідомлення про те, що рашистська "Объединенная судостроительная корпорация" має завершити ремонт "Кузнецова" до початку 2024 року. І саме до цього періоду планувалось набрати новий екіпаж для авіаносця в 1500 осіб, старий екіпаж в 1900 осіб росіяни примудрились розпустити після постановки "Кузнецова" на ремонт в 2017 році.

Але тепер схоже, що і до початку 2024 року рашисти навіть не сподіваються повернути в стрій "Адмирал Кузнецов". Тому й були вимушені виділити своїм палубним авіаносцям роль по охороні "Північного морського шляху" з сухопутних аеродромів.

Російський палубний винищувач МиГ-29КУБ заходить на посадку, ілюстративне фото довоєнних часів

Тим більш, що за 6 років ремонту єдиного російського авіаносця могла відбутись втрата льотних навиків при зльоті з корабельної палуби в пілотів МиГ-29К та Су-33.

Довідник The Military Balance 2023 говорить про те, що наразі РФ має зокрема 17 винищувачів Су-33 та 22 винищувачі МиГ-29К всіх модифікацій.

Читайте також: Як ворог може змінити тактику застосування авіації, якщо різанина "ВКС" продовжиться