xcounter
#

Рашисти будують новий аеродром неподалік від кордону з Україною, передусім для своїх гелікоптерів

13871
Рашисти будують новий аеродром неподалік від кордону з Україною, передусім для своїх гелікоптерів

Будівництво цього аеродрому стартувало ще минулого року, і для нього ворог також використовує свій логістичний центр в Алєксєєвкє

Росія будує новий аедродром безпосередньо на території країни — на цей факт звернув увагу OSINT-дослідник @RedIntelPanda у соцмережі X (раніше Twitter). Як відзначається, ворог розташував цю авіабазу орієнтовно у 9 км на захід від центру військового логістичного центру в Алєксєєвкє, що у Білгородській області. Це орієнтовно у 60-70 км від кордону з Україною.

аеродром рашисти
Супутниковий знімок за вересень 2023 року

За спостереженнями дослідника, то ще у липні 2023 року до ділянки майбутнього аеродрому було прорізано дорогу, а до початку зими минулого року противник майже завершив роботи із планування злітно-посадкової смуги. Водночас вже орієнтовно на початку квітня ворог відновив роботи і зараз триває укладання базового шару.

Читайте також: Підтверджено ураження авіабази РФ "Кущевская": як мінімум знищили склад з УМПК, можливо дісталось і літакам

Ще з фактажу, який можна "прочитати" на супутникових знімках, дослідник відзначає наступне — що довжина злітно-посадкової смуги становить орієнтовно 1800 метрів. "Він невеликий", але може підтримувати різні типи літаків", — зауважує він.

Далі дослідник припускає, що оскільки Алєксєєвка, поблизу якої будують цей аеродром, входить до так званої "небезпечної зони" для цивільних літаків, то цілком ймовірно, що це буде військова авіабаза, передусім призначена для гелікоптерів російського окупаційного війська, а також, можливо, й для таких літаків, як Ан-26 чи навіть Су-25.

аеродром рашисти
Супутниковий знімок за квітень 2024 року

Також щодо нової авіабази дослідник відзначає наступне — що ще наприкінці минулого року ворог скоротив кількість своїх гелікоптерів на авіабазі в Ровеньках, що у Білгородській області, і якщо рашисти повернули їх на авіабазу Бутурлинівка, що у Воронезькій області, то це додає орієнтовно ще 150 км для проведення операцій ворогом на Куп’янському напрямку. Водночас хоч Алєксєєвка і знаходиться глибше, але всього на 25 км далі від фронту, ніж Ровеньки.

Раніше Defense Express розповідав, чи можуть супутникові знімки точно говорити про результат атаки дронами на авіабази РФ.

Читайте також: Навіщо рашистам РЛС "Репейник", і що вона реально може