xcounter
#

Раніше рашисти крали на електроніку пралки і холодильники, то тепер крадуть техніку в британських фермерів

12162
Комбайни в прицілі рашистського Ка-52, ілюстративне зображення
Комбайни в прицілі рашистського Ка-52, ілюстративне зображення

Смішного мало, бо так ворог добуває дефіцитні компоненти для війни проти України

Британське видання The Telegraph пише, що в сільській місцевості Англії та Уельсу поліція фіксує специфічний сплеск організованої злочинності, напряму пов’язаний з війною РФ проти України. Якщо зазвичай вцілому по Великій Британії крадуть до 70 одиниць дороговартісної сільськогосподарської техніки на місяць, то лише в березні 2023 року вкрали аж 180 одиниць.

Цікаво, що при цьому в британських фермерів крадуть переважно ескаватори і портативні GPS-пристрої для картографування полів та покращення ефективності посівних робіт. А щоб "розвідати", де стоїть така техніка, злочинці постійно моніторять місцеві угіддя із БПЛА, бо місцеві землероби іноді просто лишають свої машини на полях.

Читайте також: РФ сподівалась заробити на продажі нових субмарин до Індії, але тепер не зможе
Російський окупант запускає БПЛА, ілюстративне фото довоєнних часів

Британська поліція вважає, що ці крадіжки відбуваються напряму в інтересах росіян. Мовляв, через санкції Заходу поставки сучасної агротехніки на ринок РФ закриті, тому рашисти вирішуть проблему дефіциту в звичний для себе спосіб. Але далі варто зауважити, що в цій історії організована злочинність в інтересах РФ краде у британців не техніку для обробітку полів, а машини або ж електроніку, яку можна використати у військових цілях.

З приводу ескаваторів, які можна використовувати в інженерних цілях, тут наче й так все ясно. А щодо GPS-пристроїв для картографування тут можна пригадати наступну річ – під час боїв за Бахмут в квітні 2023 року стало відомо, що кожен з командирів "штурмових рот" рашистів для управління діями підлеглих використовує смартфон з "непрофільним" додатком для альпіністів Alpine Quest GPS. На такі телефони й додатки нанесено координати позицій вогневих засобів ЗСУ, і маршрути, за яким окупанти мають йти в атаку, і заодно задачі "сусідніх" підрозділів армії РФ.

Рашистський Т-90М "Прорыв", що буквально "нафарширований" різного роду електронікою, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: В морпіхів США будуть "безпілотні" машини для запуску Tomahawk, але в них є суттєва проблема