xcounter
#

РФ сподівалась заробити на продажі нових субмарин до Індії, але тепер не зможе

3685
  Субмарина ВМС Індії проекту Shishumar, збудована на базі німецької проекту  Type 209/1500, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Субмарина ВМС Індії проекту Shishumar, збудована на базі німецької проекту Type 209/1500, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Тепер німці та французи будуть між собою ділити ринок, який колись вважався традиційним для росіян

Німецька корпорація Thyssenkrupp Marine Systems та індійська компанія Mazagon Dock Shipbuilders Ltd домовились про спільне будівництво дизель-електричних підводних човнів для ВМС Індії. Всього має бути збудовано шість підводних кораблів, вартість контракту складе 5,2 мільярди доларів, пише Bloomberg.

Судячи з усього, Thyssenkrupp AG розробить для індійського замовника новий тип субмарини на базі існуючого сімейства Type 212, а безпосередніми виконавцями робіт будуть саме індійські корабели. Протягом якого строку має відбутись поставка німецьких човнів для індійського флоту, поки що не розкривається. Але зазначається, що німецька Thyssenkrupp AG вирвала перемогу в змаганні за контракт в іспанської Navantia Group та південнокорейської Daewoo.

Читайте також: Швеція поки не готова дати Україні Gripen, але уже готова продати такі літаки Філіппінам
Рашистський підводний човен проекту "Амур 1650", який не зацікавив Індію, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Від Defense Express додамо - ця новина важлива тим, що повз цей контракт на підводні човни для ВМС Індії остаточно "пролетіла" Росія, що вважалась "традиційним" постачальником для цього ринку зброї, і намагалась запропонувати субмарини проекту "Амур-1650", створених на базі підводних кораблів проекту 677 "Лада". Але схоже, що тут рашистів підвела їх же "віра" в свої "аналоговнєти", бо наприклад ВМФ РФ уже списує головний підводний човен проекту 677 Б-585 "Санкт-Петербург", який виявилось дешевше утилізувати, аніж ремонтувати.

Ця новина цікава і тим, що означає як мінімум спробу Німеччини закріпитись на ринку зброї Індії, який також намагається "підім’яти" під себе Франція. І схоже, що тут німці вирішили почати з "перевіреного методу", тобто продавати індійському флоту саме підводні човни. Бо досі з німецького озброєння в розпорядженні Індії є лише субмарини – чотири підводні кораблі проекту Shishumar, збудований на базі Type 209/1500, поставка яких відбувалась ще в 1982-1992 роках.

Рашистський підводний човен Б-585 "Санкт-Петербург", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Іспанія має "вільну" батарею Patriot для України, але передати її поки що заважає Туреччина