xcounter
#

Ракети РС-80 для ЗСУ, у США порівняли "Стугна-П" із Javelin та чи з’являться в Україні БМП Bradley: події тижня від Defense Express

25328
Розрахунки ПТРК "Стугна-П" та FGM-148 Javelin в зоні ООС
Розрахунки ПТРК "Стугна-П" та FGM-148 Javelin в зоні ООС

ДАХК "Артем" отримала від Міноборони велике замовлення на ракети РС-80; проти російських танків український ПТРК "Cтугна-П" не менш небезпечний, ніж Javelin; відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 – ефективне рішення проти танків РФ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Націлена проти України танкова армія РФ отримає додаткові "далекобійні" САУ

У2022 році 1-ша танкова армія Західного військового округу (ЗВО) РФ отримає ще один дивізіон новітніх самохідних артилерійських установок 2С35 "Коалиция-СВ".

Читайте також: Чим зустрічатимуть російських окупантів або Синергія майбутніх перемог
САУ
САУ "Коалиция-СВ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Кількість запланованих до передачі САУ при цьому досягає декількох десятків одиниць. Про це пише російське ТАСС із посиланням на пресслужба ЗВО. Деталі – у матеріалі Defense Express.

ДАХК "Артем" отримала від Міноборони велике замовлення на ракети РС-80

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", отримала про новий великий контракт від Міністерства оборони України на партію некерованих авіаційних ракет типу РС-80 "Оскол".Про це прес-служба підприємства повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"У рамках виконання Державного оборонного замовлення на 2021-2022 роки укладено новий контракт на виготовлення партії некерованих авіаційних ракет типу РС-80, яка у п’ять разів перевищує минулорічне замовлення", - написала прес-служба ДАХК "Артем".

Forbes про "Стугна-П" та Javelin

У Сполучених Штатах Америки військові оглядачі схоже "відкрили" для себе "світ" українських протитанкових комплексів розробки ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

ПТРК FGM-148 Javelin
Підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin на навчаннях у зоні ООС наприкінці 2021 року

Так, експерт відомого видання Forbes у сфері аерокосмічної та оборонної тематики Девід Акс у своєму матеріалі оцінив ефективність комплексу "Стугна-П", порівнюючи його з FGM-148 Javelin. Деталі цієї оцінки – у матеріалі нашого кореспондента.

Армія США вирішила, що її не влаштовує жодна з існуючих колісних САУ

До початку 2022 року Армія США планувала визначитись, які для своїх частин в Європі купуватиме колісні самохідні артустановки калібру 155 мм, покликані замінити гаубиці M777A2 того ж калібру.

САУ Caesar
Французька САУ Caesar – в числі тих, що не пройшли конкурсний відбір Армії США

Фінал дещо неочікуваний – Армію США не влаштувала жодна з цих колісних САУ. Відтак, американські військові вирішили замовити розробку "з нуля" нової САУ. Чому так сталося – розповідає Defense Express.

Відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 – ефективне рішення проти танків РФ

Позашляховики HMMWV та бойові машини піхоти Bradley з протитанковими ракетами TOW-2 та додаткові декілька сотень Javelin можуть бути ефективним способом боротьби з російською загрозою в Україні. Про це в інтерв’ю виданню 19fortyfive зазначив американський військовий експерт доктор Філіпп А. Карбер.

Пуск протитанкової ракети з позашляховика HMMWV
Пуск протитанкової ракети з позашляховика HMMWV

На його думку, відправка 500 одиниць Bradley та HMMWV з ракетами TOW-2 та ще "декілька сотень "Джавелінів" "була б швидким та економічним способом впоратися з російською загрозою". Разом з тим, сценарій з появою на Донбасі американських БМП з протитанковими ракетами наразі можна вважати дуже малоймовірним.

Гарних вихідних!

Читайте також: Сухопутні війська отримали партію відремонтованих ЗСУ-23-4М "Шилка"