xcounter
#

Протитанкова ракета знищує ціль за допомогою дрона: крута концепція взаємодії ПТРК та БПЛА від MBDA

13089
Протитанкова ракета знищує ціль за допомогою дрона: крута концепція взаємодії ПТРК та БПЛА від MBDA

У MBDA тестують концепцію, завдяки якій ПТРК зможе знищувати ціль за межами прямої видимості

Компанія MBDA вперше провела демонстрацію експлуатаційних можливостей програми LYNKEUS Dismounted, що передбачає взаємодію протитанкового ракетного комплексу ММР у "піхотній" конфігурації та безпілотного літального апарату Novadem NX70.

Читайте також: Резервістів ООС оснастили новітніми ПТРК "Стугна-П" (відео)
ПТРК ММР
ПТРК ММР

Випробування, що відбулися на армійському полігоні Каньюерс на півдні Франції, мали представити концепцію бою "за межами прямої видимості" у рамках трьохнаціональної (Франція, Бельгія, Кіпр) програми, на яку було виділено 7,9 млн доларів.

Програма націлена на розвиток можливості запускати ракети по віддалених цілях з використанням бортових і наземних роботизованих систем.

Дрон Novadem NX70
Дрон Novadem NX70

Під час випробувань для виявлення та ідентифікації ворожого танка, що знаходився поза полем зору оператора, використовувався французький дрон Novadem NX70.

Координати цілі відправлялися на ММР. Оскільки ММР може відправляти пряме відеозображення в режимі реального часу під час польоту, оператор зміг зафіксувати ракету на цілі. Завдяки цьому ракета змогла влучити в ціль, кажуть в MBDA.

У компанії також стверджують, що "ця демонстрація підтверджує можливості, які пропонує LYNKEUS для якості та контролю інформаційного ланцюга, що йде від дрона до вогневої позиції. Це також показує точність виявлення координат цілі".

Для довідки

ПТРК MMP – це сучасний наземний бойовий ракетний комплекс п’ятого покоління, призначений для піхоти, а також для інтеграції в бойові машини. Ефективність зброї доведена і на малих військово-морських судах.

Ракета має подвійну систему пуску для забезпечення безпеки стрільби з закритого простору. Крейсерська швидкість польоту – 160 м/с, максимальна дальність – понад 4 км, вага комплексу – 15 кг.

ММР має замінити протитанкові ракети Milan і Javelin, які знаходяться на озброєнні французької армії і спецпризначенців з 2017 року.

Читайте також: ​Таїланд став 35 країною, яка обрала ізраїльський Spike: чому цей ПТРК стає бестселером