xcounter
#

Про вимоги до ЗРК та ПЗРК для СВ ЗСУ, Piorun для України та авіаносець для Bayraktar TB3: події тижня від Defense Express

11258
ЗРК ближньої дії Hisar-A, коли все змонтоване на одному шасі
ЗРК ближньої дії Hisar-A, коли все змонтоване на одному шасі

Оголошено нариси вимог до нових зенітних ракетних комплексів та ПЗРК Сухопутних військ ЗСУ; дещо про ПЗРК Grom та Piorun; Туреччина показала, як виглядатиме її авіаносець-носій палубних БПЛА Bayraktar TB3 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Оголошено нариси вимог до нових зенітних ракетних комплексів та ПЗРК Сухопутних військ ЗСУ

Сухопутні війська Збройних Сил України мають отримати оновлені засоби протиповітряної оборони, включно з новим ракетним, ракетно-гарматним комплексами, нової радіолокаційної станції, а також ПЗРК.

Читайте також: Яку техніку мають десантні частини армії РФ, націлені проти України
ЗРК "Оса" - один з основних у Сухопутних військах ЗСУ
ЗРК "Оса" - один з основних у Сухопутних військах ЗСУ

Тобто мова йде про намір замінити всю лінійку засобів ППО у Сухопутних військах, починаючи від "Оси" та "Тунгуски" до ПЗРК "Ігла". Нарис вимог до нового озброєння був доведений командуванням Сухопутних військ представникам оборонно-промислового комплексу України під час публічного заходу, на якому був присутній і Defense Express.

Ще раз про ПЗРК Grom та Piorun

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 1 лютого, заявив, що його країна має намір передати Україні ПРЗК Grom та боєприпаси до систем ППО. Деталі таких поставок, ймовірно, будуть узгоджені під час візиту очільника польського уряду сьогодні до Києва.

ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun

Через добу, 2 лютого Муравецький уточнив - Польща хоче передати Україні новіші системи, ПЗРК Piorun та ракети до них. Трохи деталей про нову зброю – у нашому матеріалі.

Про стан забезпечення ЗСУ відновленим та новим озброєнням у 2021 році

Командування Сил логістики ЗС України минулого року докладено значних зусиль щодо підвищення технічної справності озброєння та військової техніки українського війська.

Водночас, як повідомив під час брифінгу радник командувача Сил логістики Збройних Сил України зі зв'язків з громадськістю Іван Гаврилюк, забезпечення ЗСУ новими зразками озброєння і військової техніки бажає бути кращим. Деталі – на сторінках Defense Express.

Велика Британія хоче приєднатися до програми ракети PrSM

Велика Британія може стати першим партнером програми Precision Strike Missile, яку очолює Армія США. Так, нещодавно стало відомо, що британська армія підписала меморандум про взаєморозуміння з Армією США.

Тим часом російські ЗМІ, реагуючі на цю новину, зазначають, що у США комплекс PrSM позиціюється як ефективний засіб знищення сучасних та перспективних зенітних ракетних комплексів, називаючи його "винищувачем російських ЗРК С-400".

Туреччина показала, як виглядатиме її авіаносець-носій палубних БПЛА Bayraktar TB3

Секретаріат оборонної промисловості Туреччини 31 січня цього року виклав відео, яке ілюструє плани турецького ОПК на 2022 рік.

Рендер перспективного корабля-носія БПЛА, який показав турецький Секретаріат оборонної промисловості в планах на 2022 рік, зображення з відкритих джерел
Рендер перспективного корабля-носія БПЛА, який показав турецький Секретаріат оборонної промисловості в планах на 2022 рік, зображення з відкритих джерел

Окрім всього іншого, у цьому відео було вказівка зокрема на будівництво значного за своїми розмірами авіаносного корабля, який зможе на борт мінімум 36 палубних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB3 та морські гвинтокрили. Деталі – у нашому матеріалі.

Гарної неділі!

Читайте також: "Мотор Січ" не постачатиме двигуни для австрійського багатоцільового літака DART-750