xcounter
#

Не Grom, а новітній Piorun: Польща остаточно визначилася із ПЗРК, які отримає Україна

6727
ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun

У Польщі остаточно визначилися, яке озброєння нададуть Україні у рамках військової допомоги

Польща планує передати Україні найсучасніші переносні зенітні ракетні комплекси Piorun та ракети до них. Про це у своєму акаунті у Twitter повідомив міністр оборони Республіки Польща Маріуш Блащак.

"Гарні новини. На моє прохання Рада Міністрів ухвалила постанову про допомогу Україні. Надамо найсучасніше польське обладнання – переносні зенітні ракетні комплекси Piorun та боєприпаси", – зазначив Маріуш Блащак.

Читайте також: Ще раз про ПЗРК Grom та Piorun, і чим ці системи грізні для російських Ми-24, Ми-28 та Ка-52 (Оновлено)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща планує передати Україні "молодшого брата Piorun" – ПЗРК Grom, однак вже невдовзі поляки змінили своє рішення.

ПЗРК Piorun, що розроблений та виготовляється польською фірмою MESKO, призначений для боротьби з низьколітаючими літаками, гелікоптерами та БПЛА та є глибокою модернізацією ПЗРК Grom (друге позначення ПЗРК Piorun – Grom-M).

ПЗРК Piorun Польща
Переносний зенітний ракетний комплекс Piorun (Grom-M)

У рамках модернізації була значно підвищена ефективність ГСН, що вплинуло на дальність, на яку може наводиться ракета, а також на дальність ураження цілі.

Комплекс отримав підвищену стійкість до завад, встановлено безконтактний підривач (завдяки чому ПЗРК може знищувати такі невеликі цілі, як БПЛА) та пристрій для ведення вогню вночі.

Вага модернізованого комплексу становить 16,5 кг, вага бойової частини – 1,82 кг. Дальність ураження цілей ПЗРК Piorun – від 400 до 6500 м. Висота ураження цілі – від 10 до 4000 м.

Читайте також: Польща планує передати Україні "десятки тисяч боєприпасів"