xcounter
#

Попри всі "міфи" від рашистів, їхня авіація боїться ППО ЗСУ: як зменшилася кількість вильотів над Україною

3780
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські літаки бояться літати аж надто активно, бо можуть отримати ракету у відповідь

Російська бойова авіація значно знизила свою активність безпосередньо над Україною – таку інформацію повідомляє британська розвідка. Як відзначається, наразі російські літаки здійснюють десятки вильотів на день у порівнянні з сотнями (по 300 вильотів за день) у березні 2022 року.

Читайте також: Вирвати вживані F-16 та зіткнутися з проблемою на межі анекдоту: показовий досвід Румунії щодо оновлення парку винищувачів

Дійсно, якщо ми звернемося до зведень Генштабу, то побачимо, що наразі "у найкращі дні" російська авіація завдає декілька десятків ударів. Так, за 4 грудня російською авіацією було нанесено 32 удари, 3 грудня – 16 ударів, 2 грудня – 27 ударів, 1 грудня – 30 ударів.

А от, наприклад, 24 листопада літаки ПС ЗСУ впродовж доби били в шість разів більше за російську авіацію, причому російські літаки завдали всього два удари.

Українська авіація в небі, відео ілюстративне

Банальна причина такого радикального зниження активності бойової авіації РФ – збереження високої загрози з боку української ППО, а також "обмеження льотного часу російських літаків та погіршення погоди".

У звіті відзначається, що оскільки. тактика наземних атак російської армії передусім залежить від візуальної ідентифікації та некерованих боєприпасів, низька активність так званих "ВКС" РФ буде тривати й за умов "поганої зимової погоди".

Нагадаємо, що згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили вже

Читайте також: Пошкоджені літаки ремонтують шаленими темпами: більшість з них вже готові знову нищити армію РФ