xcounter
#

Авіація ЗСУ активніша за рашистську, впродовж доби били в шість разів більше

7769
Су-25 ПС ЗСУ, фото ілюстративне
Су-25 ПС ЗСУ, фото ілюстративне

ЗСУ б’ють рашистську армію, завдаючи ударів як з землі, так і з повітря

Протягом поточної доби авіація Сил оборони України здійснила у шість разів більше ударів, ніж авіація російських окупаційних військ – про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18.00 24 листопада.

Так, рашисти за поточну добу завдали два удари – водночас авіація ПС ЗСУ здійснила 12 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника. Ще два авіаційні удари було здійснено по позиціях ворожих ЗРК – ймовірно, ракетами HARM.

Читайте також: Рашисти готують до оборони Мелітополь в 70 км від лінії фронту - Генштаб ЗСУ
Пуск ракети HARM з МіГ-29
Пуск ракети HARM з МіГ-29

За поточну добу російські окупанти завдали 2 авіаційних удари, здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних обʼєктах.

Щодо ситуації на фронті, то, як повідомив під час онлайн-брифінгу в Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління ГШ ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, наразі найскладніша ситуація на Сході України, те за тиждень було понад 290 бойових зіткнень з окупантами.

Він відзначив, що основні зусилля російське військо зосередило на трьох напрямках – Сіверському, Бахмутському та Авдіївському з метою оточення безпосередньо Бахмута, де наразі тривають запеклі бої.

Водночас війська РФ намагаються повернути втрачені позиції на куп’янському напрямку, однак безрезультатно.

Нагадаємо, що вчора, 23 листопада, рашисти здійснили чергову терористичну атаку по об’єктах інфраструктури в Україні, випустив 70 ракет, з яких вдалось збити 51.

Читайте також: НАТО розгорнуло проти РФ одразу п'ять авіаносних ударних груп у Європі