xcounter
#

Попри ризики, що РФ може "вполювати" технології: у США наполягають на передачі ЗСУ потужних БПЛА

3731
MQ-1C Grey Eagle
MQ-1C Grey Eagle

Американські конгресмени кажуть, що БПЛА допоможуть ЗСУ втримувати звільнені від окупантів території

Конгрес США, а точніше сімнадцять його членів попросили міністра оборони США Ллойда Остіна пришвидшити перевірку Пентагона щодо запиту України на великі бойові БПЛА – про це повідомляє інформаційна агенція Reuters з посиланням на лист, який опинився у розпорядженні редакції.

MQ-1C Grey Eagle Apache
Безпілотник MQ-1C Grey Eagle та гелікоптер Apache. Фото: General Atomics

Як повідомляється, йдеться про продаж ЗСУ чотирьох великих розвідувально-ударних безпілотники MQ-1C Grey Eagle, продаж яких "завис у повітрі" ще у червні цього року через побоювання американців щодо того, що чутливе обладнання цієї зброї може опинитися у руках ворогів.

Читайте також: У США модернізують MQ-9 Reaper: яким має бути безпілотник, щоб ефективно протистояти РФ та Китаю
MQ-1C Grey Eagle
MQ-1C Grey Eagle

Водночас конгресмени США наголошують, що "ретельна перевірка ризиків не має здійснюватися коштом життів українців" і наполягають, щоб ця перевірка завершилася "вчасно".

У листі, який підписали як республіканці, так і демократи, йдеться про нещодавні успіхи Сил оборони України у відвоюванні окупованих територій.

"Використання потужніших безпілотних авіаційних комплексів на полі боя дозволять ЗСУ краще втримувати територію, за яку вони так важко боролися", – йдеться у листі конгресменів.

Читайте також: Іранський дрон-камікадзе Shahed-136: як ідентифікувати у повітрі, вигляд з землі та звук (відео)