xcounter
#

Польща прицінюється до корейського новітнього винищувача KF-21 і це вже не виглядає малоймовірним

5699
KF-21 Boramae (всі фото: KAI)
KF-21 Boramae (всі фото: KAI)

Ситуація, коли Польща почне ліцензійне збирання KF-21​ виглядає зовсім не фантастичним сценарієм, а абсолютно прагматичною стратегією

Оборонне зближення Кореї та Польщі цілком може розширитися й на новітній малопомітний винищувач KF-21 Boramae (раніше відомий під назвою KF-X), який поки здійснює лише тестові польоти та став одним з найтриваліших національних проєктів.

Як мінімум Polska Grupa Zbrojeniowa вже розглядає можливість кооперації з Korea Aerospace Industries, як подальший та цілком логічний крок, зазначає Defence24, з посиланням на офіційну відповідь польського конгломерату. Це пов'язано з тим, що Варшава вже домовилась про локалізацію виробництва легкого винищувача FA-50PL і може надалі поглиблювати співпрацю.

Читайте також: Німеччина "гальмує" експорт A400M, потенціал якого і так впав, і це багато що пояснює про зброю для ЗСУ
KF-21 Boramae
KF-21 Boramae здійснив перший політ у 2022 році

Але зазначається, що остаточне рішення залежить від позиції міноборони Польщі, яке має вирішити, чи буде інтегрувати KF-21 до повітряних сил. І у випадку позитивного рішення часткове локалізоване виробництво цієї машини може бути розгорнуто на польських підприємствах.

Зазначимо, що поки Варшава націлилась на три типи літаків, які мають сформувати їх повітряні сили - F-35A, F-16, та FA-50PL. В цьому тріаді головну ударну та командну роль візьмуть на себе винищувачі п'ятого покоління, основний об'єм роботи, вочевидь буде покладено на F-16. А FA-50PL відводиться роль тренувальної машини, а також патрульного літака у мирний час, а у випадку бойових дій - машини другого ешелону.

FA-50
FA-50

Водночас, в теорії, KF-21 Boramae цілком у подальшій перспективі може зайняти "місце у строю" поряд із F-16. Тим паче, що у будь-якому випадку мова не йде про короткострокову перспективу. Бо початок серійного виробництва KF-21 зараз запланований лише на 2026 рік, а перший політ машини відбувся лише у 19 липня 2022 року.

Але для KAI також важливо розширити свої експортні можливості, бо лише активний експорт KF-21 зможе виправдати дійсно астрономічні витрати на цей проєкт, орієнтовно понад 12 млрд доларів, в якому доволі обмежену участь брала Індонезія. І який, напевно, взагалі був неможливий без передачі 21 технології виробництва винищувача F-35 від США.

KF-21 Boramae
KF-21 Boramae у самій Кореї буде "ділити небо" з F-35, F-15, F-16 та FA-50
Саме тому ситуація, коли Польща почне ліцензійне збирання KF-21

виглядає зовсім не фантастичним сценарієм, а абсолютно прагматичною стратегією.

Читайте також: Ще один БПЛА трохи не дотягнув до Москви: 90 км до Кремля та 460 км від кордону України