xcounter
#

Зброя для винищувача KF-X: Південна Корея показала нову протикорабельну ракету

3963
Зброя для винищувача KF-X: Південна Корея показала нову протикорабельну ракету

Винищувач нового покоління повинен мати потужну зброю

Південна Корея вперше опублікувала перше зображення сучасної надзвукової протикорабельної ракети, якою в майбутньому будуть оснащуватися новітні корейські винищувачі KF-X.

Нова керована 400-мм ракета буде оснащена повітряно-реактивним двигуном з дальністю дії 500 км. Очікується, що випробування нової ракети пройдуть у 2026 році, а на озброєння розробка потрапить наприкінці 2020-х або ж на початку 2030-х років.

Читайте також: "Репортаж" з кабіни F-15EX: пілот винищувача про "2 Мах за 15 хвилин" та враження від першого польоту
Протикорабельна ракета для винищувача KF-X
Ось так в Південній Кореї бачать ракету, завдяки якій винищувач KF-X буде знищувати ворожі кораблі

Як стверджує видання Naval News, ракета створюється місцевим виробником ракетних систем LIG Nex1 і Агенцією оборонних розробок Міноборони країни.

Винищувач KF-X (Korean Fighter eXperimental) – стелс-літак, що має поєднувати в собі елементи сучасних винищувачів п’ятого покоління.

Це – справжній довгобуд, історія якого розпочалася ще у 2001 році, а реальні дії щодо втілення проєкту розпочалися лише у 2019 році.

Зрештою, у липні 2020 року стало відомо, що у Кореї розпочали складати фюзеляж стелс-винищувача KF-Xскладати фюзеляж стелс-винищувача KF-X: перший прототип планують зібрати вже у квітні цього року, а перший політ заплановано на 2022 рік.

KF-X винищувач
Фюзеляж KF-X на заводі KIA

Згодом, у вересні минулого року компанія Korea Aerospace Industries (KAI) достроково продемонструвала перший прототип винищувача KF-X нового покоління.

Корейський винищувач KF-X
Перший прототип корейського винищувача

У КАІ стверджують, що KF-X є одним з найважливіших національних проєктів, що має замінити наявні винищувачі ВПС Південної Кореї та представити винищувач наступного покоління, який задовольнить усі необхідні вимоги.

Винищувач KF-X
Фото: Korea Aerospace Industries (KAI)
KF-X
KF-X - орієнтовний вигляд
Читайте також: Програма LongShot: винищувачі та бомбардувальники отримають власні безпілотники з ракетами