xcounter
#

Південна Корея вважає, що РФ отримала від КНДР аж 1 мільйон снарядів – Bloomberg

1738
Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів
Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів

Крім боєприпасів, рашисти отримали ще й "радників", але що дали взамін – невідомо

У жовтні 2023 року Білий Дім заявляв оцінку, що за 2 місяці до того Російська Федерація отримала від Північної Кореї орієнтовно 1000 контейнерів з боєприпасами, і це дозволяло оцінювати кількість переданих снарядів у 300-350 тисяч одиниць.

Водночас, розвідка Південної Кореї заявляє цифри, що РФ насправді отримала від КНДР аж понад 1 мільйон снарядів розподілених на 10 партій, поставка яких почалась у серпні 2023 року.

Читайте також: Підписано таємничу угоду на розробку ЗРК NASAMS "проти майбутніх загроз"

Ці цифри Національна розвідувальна служба заявила під час закритого брифінгу для парламентарів Південної Кореї у середу, про що заявив Ю Сан Бом, депутат від правлячої Партії народної влади та член парламентського комітету з розвідки, пише видання Bloomberg.

Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів

Автори публікації оцінюють, що отриманих снарядів рашистам вистачить на 2 місяці війни мінімум. І що водночас, крім боєприпасів, Північна Корея також надіслала росіянам своїх "радників", функціонал яких однак не розкритий.

Bloomberg також акцентує, що продаж боєприпасів для РФ може принести сотні мільйонів чи навіть мільярди доларів в казну КНДР, якій потрібна тверда валюта для "участі в глобальній торгівлі".

Там також нагадують, що Путін також обіцяв Ким Чен Ину допомогу з виводом північнокорейського супутника, що в свою чергу може бути завуальованою передачею технологій для виробництва балістичних ракет.

Російські окупанти відпрацьовують ведення вогню із Д-30, ілюстративне фото довоєнних часів

Водночас, в даному контексті також варто звернути увагу й на припущення, яке на днях висловило німецьке видання Bild. На їх думку, РФ отримує від КНДР не тільки артилерійські боєприпаси, але й 122-мм гаубиці Д-30А виробництва 1960-х років, котрі також могли бути в арсеналі північнокорейської армії.

Це припущення від німецьких авторів було зроблено на основі кадрів рашистів, які зображають ешелон з такими гаубицями на залізничній станції "Шимановская" в Амурській області РФ.

САУ 2С5 "Гиацинт-С" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Заклик до інвестицій в ОПК стає тенденцією, цю тему зараз активно починають форсувати й в США