xcounter
#

Після удару ATACMS з Бердянська "випарувались" понад 20 рашистських Ка-52 та Ми-8

21986
Пуск ракет ATACMS по рашистам в ніч на 17 жовтня 2023 року, скрін-шот з відео, джерело - Головнокомандувач ЗСУ Залужний
Пуск ракет ATACMS по рашистам в ніч на 17 жовтня 2023 року, скрін-шот з відео, джерело - Головнокомандувач ЗСУ Залужний

Схоже, що ворог таки почав відтягувати свою авіацію від фронту, остерігаючись нових ракетних ударів

У відкритому доступі з'явились супутникові знімки, які свідчать про наступне – уже станом на 29 жовтня 2023 року російські загарбники прибрали усі свої гелікоптери із аеропорту в тимчасово окупованому Бердянську. І це трапилось дещо менш аніж 2 тижні потому, як це загарбане рашистами летовище зазнало удару 17 жовтня 2023 року із використанням оперативно-тактичних ракет типу M39 ATACMS із касетною БЧ.

Відповідне зображення на своїй сторінці у Twitter розмістив військовий аналітики Брейді Афрік (Brady Africk).

Читайте також: Армія РФ планує перейти до наступу на ще одній ділянці: де ворог посилив своє угруповання

Показане вище ми можемо порівняти також із супутниковим знімком того ж аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську від 29 вересня 2023 року. І там ми можемо ідентифікувати понад 20 рашистських вертольотів типу Ка-52 та Ми-8, тобто по суті (майже) авіаполк.

З цього випливає, що згаданий вище строк, тобто дещо менше 2 тижнів, знадобився російським загарбникам для евакуації цілого авіаполку гелікоптерів та супровідних служб забезпечення. При цьому дискутивним є питання, скільки російських Ка-52 та Ми-8 змогли покинути базу самостійно, а яку частину із цих машин довелось доставляти наземним транспортом.

Бо поки що маємо лише загальну оцінку від аналітика Oryx Якуба Яновскі по тому, що в результаті удару ракетами ATACMS по летовищам окупантів у Бердянську та Луганську ЗС РФ втратили знищеними та пошкодженими загалом 15 Ка-52 та дев’ять Ми-8.

Але з іншої сторони, так ми побачили перше підтвердження по прогнозам, що на тлі загрози від нових ОТРК в розпорядженні ЗСУ армія РФ почне відтягувати та розосереджувати свою авіацію подалі від лінії фронту.

Раніше Defense Express розповідав про те, що РФ за рік може зробити 15 Ка-52, і саме стільки вона втратила від ATACMS по Луганську та Бердянську. Також ми писали про те, що якщо в США може бути всього 1075 ATACMS, то як слід обирати цілі для ракет.

Читайте також: По російській ППО удар був в Криму та біля Луганська, і тут цікаво, чи ATACMS або "Нептун"