xcounter
#

Під Москвою палає оптичний завод холдингу "Швабе", одного з флагманів російської військово-промислового комплексу

6211
 "Загорский оптико-механический завод​" у місті Сергієв Посад​
"Загорский оптико-механический завод​" у місті Сергієв Посад​

Розмах пожежі на "Загорский оптико-механический завод​" під Москвою дозволяє говорити про значну шкоду для підприємства

Черговий завод, який входить до структури російського військово-промислового комплексу загорівся. На цей раз мова йде про "Загорский оптико-механический завод", який заходиться під Москвою у місті Сергієв Посад.

Підприємство входить до холдингу "Швабе", яке відповідальне за виробництво прицілів, тепловізорів, лазерних далекомірів та іншої подібної продукції.

Читайте також: Польща подає приклад, як треба допомагати ЗСУ бити рашистів: понад 240 танків та іншої зброї на 2 млрд доларів

Місцеві ЗМІ, з посиланням на МНС РФ, повідомляють, що пожежа вирує на даху виробничого цеху. Її площа становить понад 500 кв. м, до її гасіння залучено 58 осіб та 17 одиниць техніки. Але гасіння ускладнюють конструктивні особливості та легкозаймистого утеплювача. Про причини пожежі у РФ пообіцяли повідомити пізніше.

Водночас для розуміння масштабів пожежі можливо звернути увагу, що замість звичного для "новомови" РФ фрази "задимленіе" використано саме "пожар", а у заголовку новини фігурує взагалі "поліхаєт". Тобто, скоріш за все, ситуація на підприємстві критична.

Водночас про військову продукцію "Загорский оптико-механический завод" відомо доволі мало. Є згадки про нічні приціли ПНО-17 та ПТ-9-01, а також іншу продукцію, яка може постачатись, як для військових, так і на цивільний ринок. Також відомо на наявності на підприємстві власного конструкторського підрозділу, який відповідальний за проведення ряду науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

Читайте також: Лицемірство як воно є: у Німеччини знайшли причину не передавати далекобійні ракетні системи М270 Україні
ТЕГИ Війна