xcounter
#

​Перший на вихід: в "Укроборонпромі" почалася чистка команди Абромавичуса - звільнено першого із заступників (оновлено)

13467
В "Укроборонпромі" почалась зміна топ-менеджменту
В "Укроборонпромі" почалась зміна топ-менеджменту

В ДК "Укроборонпром" розпочався процес звільнення численних заступників екс-очільника концерну Айвараса Абромавичуса

Заступника Генерального директора з безпеки ДК "Укроборонпром" Костянтина Бушуєва - звільнено. Відповідний наказ, як стало відомо Defense Express із власних джерел, був підписаний сьогодні, 28 грудня, гендиректором концерну Юрієм Гусєвим.

Костянтин Бушуєв був призначений на посаду у жовтні 2019 року та входив у так звану "нову команду" "Укроборонпрому", яку набрав колишній очільник держконцерну Айварас Абромавичус та прописав "астрономічні" зарплати у сотні тисяч гривень на місяць. До того Бушуєв обіймав посаду заступника голови Національної поліції.

Читайте також: ​"Укроборонпром" відзвітував про падіння ДОЗ у 2020 році на тисячу одиниць озброєння
Костянтин Бушуєв
Костянтин Бушуєв пропрацював у концерні трохи більше року

Цікаво, що початок кадрових змін в "Укроборонпромі" були анонсовані новим генеральним директором концерну особисто.

"Я буду заслуховувати кожного керівника і по кожному буду ухвалювати рішення відповідно до тих результатів, які були досягнуті, і тих бачень майбутнього, які в кожного керівника структурного підрозділу "Укроборонпрому" є. За підсумками буду ухвалювати відповідні рішення, не виходячи з особистих симпатій чи антипатій, а з професійних якостей. Я звик працювати з професіоналами", - заявив у своєму першому інтерв’ю на новій посаді Юрій Гусєв.

Юрій Гусєв
Чи буде Юрій Гусєв звільняти інших заступників - поки невідомо

Водночас однією з причин такого кадрового рішення може бути і ситуація щодо обшуків СБУ у приміщеннях "Укроборонпрому" та "Укрспецекспорту", що входить до його складу, які проводились у рамках розслідування за статтею "державна зрада".

Скоріш за все, це розслідування торкається гучної оборудки, яку висвітлив Цензор.нет. Коли через намагання топ-менеджменту "Укроборонпрому" та "Укрспецекспорту" використати "фірму-прокладку", Україна зі скандалом "вилетіла" з оборонного ринку Пакистану та залишилась без багатомільйонних контрактів.

Оновлено 29 грудня: Костянтин Бушуєв був видалений з переліку керівників на сайті концерну. Також у своєму профілі у Facebook екс-заступник відмітив "Укроборонпром" у якості колишнього місця роботи. Водночас прес-служба концерну жодних повідомлень про кадрові зміни не публікувала.

Читайте також: Мрії Абромавичуса та реальність: замість "прогнозованого" зростання на 30% експорт "Укроборонпрому" упав в понад 2 рази