xcounter
#

Пентагон планує "агресивну модернізацію" в ОПК, і це хороша новина для України

4798
Пентагон планує "агресивну модернізацію" в ОПК, і це хороша новина для України

США планують в рази збільшити виробництво боєприпасів, щоб задовольняти всі поточні потреби

Видання The Wall Street Journal випустила матеріал, в якому розповіла про масштабні плани Міністерства оборони США зі збільшення виробництва артилерійських снарядів — наразі ця країна планує вкласти мільярди доларів, щоб нівелювати дефіцит боєприпасів, який виник через війну в Україні, а також створити запаси для наступних конфліктів на кшталт затяжної війни з Китаєм.

155-мм боєприпаси артилерія
155-мм артилерійські боєприпаси. Фото: U.S. Army

У виданні кажуть, що заплановане розширення виробництва буде частиною "найбільш агресивної роботи з модернізації майже за 40 років", а виробництво боєприпасів хочуть довести до рівня, "небаченого з часів Корейської війни".

Читайте також: Чи зможуть країни НАТО наростити випуск 155-мм боєприпасів чи снарядний голод стане глобальним

У цифрах це виглядає так: Пентагон планує збільшити виробництво аж на 500% – якщо до 24 січня 2022 року "оборонка" США робила 14 400 некерованих артилерійських боєприпасів на місяць, то тепер "планка" зросла на 90 тисяч і більше або ж понад 1 млн боєприпасів на рік.

155-мм боєприпас артилерія виробництво
На виробництві артилерійських боєприпасів, фото ілюстративне

На таку ціль Пентагон планує витрачати приблизно 1 млрд доларів протягом наступних 15 років – як відзначається, лише з серпня Конгрес виділив на ці цілі 1,9 млрд доларів. Зазначається, що перші результати щодо збільшення виробництва боєприпасів планують отримати вже влітку 2023 року, а вийти на пік – у 2024 фіскальному році.

Серед усього, таке рішення є позитивним і для України – як кажуть у виданні, воно передусім натякає на те, що США "планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго буде тривати війна".

Крім того, відзначається ще й таке – хоча Пентагон відмовився розкривати дані щодо запасів 155-мм боєприпасів, але помічник міністра сухопутних військ Дуглас Р. Буш, який також є головним посадовцем служби забезпечення, відзначив наступне – заплановане збільшення виробництва боєприпасів дозволить "задовольняти потреби України в режимі реального часу" і поповнити існуючи запаси США.

Читайте також: Неочікуваний постачальник знову в ділі і допомагає ЗСУ бити рашистів 155-мм боєприпасами