xcounter
#

Пентагон нарешті уклав контракт на зброю, що допоможе ЗСУ знищити більше ворожих САУ та танків – і не тільки

9847
Пентагон нарешті уклав контракт на зброю, що допоможе ЗСУ знищити більше ворожих САУ та танків – і не тільки

ЗСУ тепер на крок ближче до отримання потужнішої версії баражуючих боєприпасів від компанії AeroVironment

Міністерство оборони США уклало контракт на дрони-камікадзе для Збройних Сил України – про це йдеться в опублікованому Пентагоном інформаційному звіті щодо постачань зброї для України. Зокрема повідомляється, що 15 вересня було укладено контракт на виробництво баражуючих боєприпасів Switchblade 600 від компанії AeroVironmemt.

Нагадаємо – 21 серпня повідомлялося, що контракт на дослідження та розробку 10 баражуючих боєприпасів для ЗСУ очікувався протягом 30 днів – тобто США вдалося вкластися у визначені строки. Як зазначають у Пентагоні, вартість контракту на Switchblade 600 коштуватиме 2,2 млн доларів, водночас чи змінилася запланована кількість баражуючих боєприпасів не повідомляється.

Читайте також: Ворогу не буде порятунку: США заявляють, що нові ударні дрони Switchblade посилять захист міст України
Баражуючий боєприпас Switchblade 600
Баражуючий боєприпас Switchblade 600

Нагадаємо, ЗСУ вже використовують на полі бою дрони-камікадзе Switchblade у "молодшій" версії, яка має менш потужну боєголовку, літає на менші відстані й передусім призначена для ураження живої сили противника.

Водночас зі Switchblade 600 ЗСУ зможуть завдавати потужних ударів по ворожій техніці, зокрема танкам та САУ й нищити їх, однак, на жаль, поки йдеться про незначну партію цієї зброї – ймовірно, якщо їхня ефективність на полі бою підтвердиться, то Пентагон замовить більше такої зброї для передачі ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ збили один з двох іранських дронів-камікадзе, що атакували ціль на Миколаївщині