xcounter
#

ЗСУ збили один з двох іранських дронів-камікадзе, що атакували ціль на Миколаївщині

4328
Іранський дрон-камікадзе Shahed-136
Іранський дрон-камікадзе Shahed-136

РФ активно використовує "іранську допомогу"

Збройним Силам України вдалося збити один з іранських дронів-камікадзе, які російська армія використовує для ударів по українській техніці. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Відомо, що дрон-камікадзе Shahed-136 (окупанти позначають його "Герань-2") був збитий сьогодні, 20 вересня, силами та засобами ППО повітряного командування "Південь". Безпілотник було збито на Миколаївщині.

Читайте також: Дрон-камікадзе знову вдарив по штабу ЧФ РФ у окупованому Севастополі: баражуючий боєприпас ідентифіковано (відео)

У мережі також було оприлюднено й фото уламків збитого БПЛА – це, ймовірно, перший безпілотник, що був збитий нашими захисниками.

Більше деталей щодо цього додають в ОК "Південь" – у повідомленні пресслужби зазначається, що насправді дронів було два і рашисти планували використати їх для удару по Очаківському порту – одному вдалося вдарити по прибережній зоні, інший, про який йдеться у повідомленні Командування ПС ЗСУ – знищений на підльоті.

У цьому контексті варто згадати таке – українські військові у коментарі західним медіа відзначали, що іранській Shahed-136 це доволі "неприємна" зброя, яку доволі важко виявити та збити українськими системами ППО, оскільки ця зброя доволі невелика за розмірами та літає дуже низько.

Читайте також: Окупанти намагались "затримати" ЗСУ біля Святогірська дронами-камікадзе, але "щось у них пішло не так"