xcounter
#

Окупанти намагались "затримати" ЗСУ біля Святогірська дронами-камікадзе, але "щось у них пішло не так"

5950
Боєць ЗСУ та знищений Т-72Б3 рашистів у звільненому Святогірську, фото - АрміяInform
Боєць ЗСУ та знищений Т-72Б3 рашистів у звільненому Святогірську, фото - АрміяInform

Святогірськ став "точкою перелому", тепер наше військо може годинами "полірувати" із артилерії позиції ворога

АрміяInform з опорою на слова наших бійців відтворила деякі деталі боїв за Святогірськ, уже звільнений від російських окупантів.

Найцікавіша деталь – два тижні тому в околиці міста прибув невідомий спецпідрозділ ЗС РФ, який почав методично "обробляти" позиції ЗСУ за допомогою дронів-камікадзе неназваного типу. Якими були втрати нашого війська в результаті такої "роботи" ворога, автори видання не розкривають. Лише вказують, що "мужність, стійкість, професіоналізм та шалена мотивація зробили своє — й українські воїни вибили ворога".

Читайте також: Рашисти почали активне використання іранських дронів: варіанти протидії новій загрозі - Shahed-136 та Mohajer-6
Над будівлею виконкому в Святогірську знову віє прапор України, фото - АрміяInform

Інша показова деталь – рашисти намагались контратакувати в районі Святогірська навіть всупереч "кинжальному вогню" нашої артилерії.

Зокрема, бійці розповідають, що артилерія ЗСУ пристріляла квадрат 2x2 метри по трасі через Ярову, "працювала" по ньому чергами в три снаряди, але рашисти все рівно через цей квадрат тягнули свою бронетехніку та несли важкі втрати. Коли наші війська 2 вересня звільняли Святогірськ, артилерія ЗСУ працювала по оркам із 8 ранку до 2-ої ночі, тобто 20 годин поспіль. Від такої стрільби перегрівались стволи, але росіяни все рівно намагались перти вперед. Поки "не посипались" під тягарем власних втрат.

Знищений БТР-82А росіян в Святогірську, фото - АрміяInform

"Технологія" відступу армії РФ – це окрема цікава тема. Судячи з усього, у війську ворога це "добра традиція", що спочатку тікають командири, а особовий склад – не раніше, аніж за декілька годин. І тут вже грає роль хіба що рівень "командності" голосу – чи вдається ще налякати розстрілом, чи вороже військо просто безконтрольно тікає.

У випадку зі Святогірськом ситуація вийшла "посередині". З однієї сторони, втікачі-командири забороняли підлеглим відступати та погрожували розстрілом. З іншої сторони, погрози все рівно не допомогли, бо орки втікали настільки безконтрольно, що залишили по собі величезну кількість набоїв та іншого боєкомплекту. Колони відходили настільки "організовано", що одна з них декілька днів кружляла лісами, підставляючись під вогонь нашої артилерії.

Інший знищений Т-72Б3 ворога в Святогірську, фото - АрміяInform

"Окупанти кажуть, що наші хлопці вже оговталися, підтягнули резерви й почали обстріли з артилерії та реактивних систем залпового вогню". Якщо справді так, то Святогірськ став буквально "точкою перелому". Бо тепер ворог боїться артилерії ЗСУ, і тепер наші "боги війни" можуть буквально годинами обробляти позиції орків, примножуючи їх втрати.

Читайте також: 3-й армійський корпус рашистів: як мобілізація РФ у мініатюрі - як формували, готували та що з цього вийшло