xcounter
#

Пекельні бої під Бахмутом: як вп’ятеро більше "вагнерівців" не змогли захопити спостережний пункт ЗСУ

6902
Розвідувальний БПЛА "Лелека-100", фото ілюстративне
Розвідувальний БПЛА "Лелека-100", фото ілюстративне

І знову про те, наскільки безпілотні літальні апарати важливі на полі бою

На Донеччині тримають пекельні бої, в яких Сили оборони України героїчно тримають оборону і нищать армію рф – цікаве відео одного з бойових епізодів у листопаді було опубліковане на каналі "Бутусов Плюс", кадри відзняті бійцем Олександром Солонько з аеророзвідки з Бахмута.

Тут не буде ефектних боїв з танками і бронетехнікою, однак відео яскраво демонструє, як саме діють штурмові групи "вагнерівців" – підрозділ з 10 бойовиків мав би ліквідувати спостережний пункт ЗСУ, де було двоє наших військових.

Читайте також: У РФ безпрецедентно зменшилась кількість зеків: за два місяці на 23 тисячі - єдине пояснення "Вагнер"

Варто відзначити, що "вагнерівці" діяли доволі обережно – дві малі групи, у складі трьох та двох осіб штурмували позиції ЗСУ і намагаються "викрити" позиції наших військових. Інші п’ять вагнерівців намагалися зайти на позиції бійців ЗСУ з флангу.

Одним з вирішальних факторів цієї сутички стало те, що наші бійці за допомогою розвідувального БПЛА були обізнані про плани "вагнерівців", які просувалися вперед, ховаючись у посадці.

"Вагнерівці" максимально скорочують дистанцію перед вогневим контактом, одна з груп намагається підійти на відстань кидка гранати. Зрештою зав’язався бій і хоча "вагнерівці" з усіх сил намагалися "протиснути" наших бійців, штурм не вдався – ворогу довелося відступити.

ПВК Вагнер, Defense Express
Двоє з десяти бійців ПВК "Вагнер" підходять на позиції ЗСУ

Цей епізод ще раз підкреслює важливість наявності достатньої кількості БПЛА у підрозділах, щоб мати змогу проводити розвідку – а, як показує практика, живе безпілотник на полі бою зовсім недовго зовсім недовго, тривалість життя звичайних квадрокоптерів у середньому становить три вильоти.

Читайте також: У ЗСУ "засвітилась" американська відповідь на "лінію Вагнера" - M58 MICLIC