xcounter
#

У ЗСУ "засвітилась" американська відповідь на "лінію Вагнера" - M58 MICLIC

125863
M58 MICLIC та результат її роботи
M58 MICLIC та результат її роботи

M58 MICLIC - машина розмінування, яка точно потрібна для проламування оборони армії РФ

У лавах Збройних Сил України помічена вкрай цікава машина M58 MICLIC (Mine Clearing Line Charge), яка призначена для дистанційного розмінування та знищення ліній оборони противника.

Фактично це американська версія радянської УР-77, яка має аналогічний принцип дії з пострілом реактивного снаряда, який тягне за собою трос начинений вибухівкою. Новинку помітив Ukraine Weapons Tracker, при цьому фото, з огляду на все, було зроблено відносно нещодавно.

Читайте також: Виробник вертольотів NH90 відмовився виплачувати Норвегії рекордний штраф у 0,5 млрд євро

Важливість отримання таких систем для ЗСУ не слід недооцінювати, бо армія РФ намагається активно "забетонувати" свою оборону створюючи усілякі "лінії Вагнера" та копаючи окопи вже на лівому березі Дніпра за Херсоном.

І справа не тільки в тому, що M58 MICLIC має можливості розмінування мінних полів, вона також ефективна якраз і для формування проходів через лінії оборони. Як це відбувається на практиці - нижче:

Зазначимо, що M58 MICLIC здатна здійснити прохід довжиною близько 100 метрів та шириною близько 8 метрів. А загальна кількість вибухової речовини у "тросі" складає понад 1,2 тонни. Але треба зазначити, що дальність польоту ракети відносно невелика, від кінця тросу до пускової лише приблизно 60 метрів. Саме тому існує навіть спеціальна версія системи на базі танка M1 Abrams

Цікаво, що постачання саме M58 MICLIC ніяким чином не відокремлювалось і, скоріш за все, просто йшло у переліку допомоги у США у рядку "системи для розмінування".

Читайте також: Швидкість копіювання зашкалює: у Китаї продемонстрували аналог ізраїльської "РСЗВ" для дронів-камікадзе Mini Harpy