xcounter
#

Опора на власні сили: Туреччина оголосила про cтарт самостійної розробки двигуна для танка Altay

2721
Саме проблеми із силовою установкою стримують початок серійного виробництва танків Altay
Саме проблеми із силовою установкою стримують початок серійного виробництва танків Altay

До такого рішення країна дійшла після провалу спроб закупити силову установку для власного танка в Німеччині та Південній Кореї

Секретаріат оборонної промисловості Туреччини запустив самостійну розробку силової установки для танка національної розробки Altay. Двигун матиме назву Batu, його розроблятиме турецька компанія Otokar.

Про це йдеться в публікації турецького порталу Daily Sabbah.

Читайте також: Туреччина поновила пошуки двигуна для танку Altay. Україна буде у грі?

За словами очільника Секретаріату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїла Деміра, випробування двигуна Batu мають стартувати у 2021 році.

Дві версії танків Altay, праворуч - версія для ведення бойових дій у місті

Яку потужність повинна мати ця силова установка, наразі невідомо. Видання наголошує, що перейти до самостійної розробки двигуна для Altay Туреччину примусив провал спроб закупити відповідне обладнання у Німеччині та Південній Кореї.

Німецька промисловість відмовилась постачати дизельні двигуни із-за санкцій ЄС проти Туреччини за участь у бойових діях в Сирії.

Колонна танків К2 Black Panther

Південна Корея сама має технологічні труднощі по темі силових установок для бронетехніки. Зокрема, перші 100 одиниць танків K2 були оснащені 1500-сильним двигуном Doosan та автоматичною коробкою передач S&T Dynamics. Але у процесі експлуатації трансмісія S&T Dynamics часто виходила з ладу.

Тож Адміністрація Південної Кореї з питань оборонних програм оголосила, що друга партія K2 матиме "гібридний" силовий агрегат, що складатиметься з двигуна місцевого виробництва та трансмісії від німецької компанії RENK.

За даними Defense Express, Туреччина неоднократно пропонувала Україні представити рішення щодо можливості використання на танку Altay моторно-трасмісійного відділення з застосуванням дизеля потужністю у 1500 к.с.

Як відомо, наша країна має відповідне рішення - танковий багатопаливний двигун 6ТД-3, потужністю 1500 к.с. Його демонстрація відбувалась на міжнародних виставках озброєнь - у Нижньому Тагілі в 2011 році, на IDEX 2013 у ОАЕ, а також на SOFEX 2016 у Йорданії.

Демонстрація двигуна 6ТД-3 на виставці IDEX 2013
Читайте також: Українські двигуни проти російського "Охотника": турецька Baykar розробляє свій дрон-винищувач