xcounter
#

Окупанти заховали склад боєприпасів у кар’єр, але від "бавовни" їх це все рівно не врятувало

73198
Пуск ракет з M142 HIMARS, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Пуск ракет з M142 HIMARS, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Той самий випадок, коли ракети GMLPS до М142 HIMARS або M270 спрацювали особливо філігранно

OSINT-аналітик Brady Africk на своєму профілі у Twitter розмістив зображення, яке свідчить – у проміжку між 8 та 21 серпня Збройні Сили України знищили склад боєприпасів російських окупантів, що був розміщений поблизу міста Амвросіївка в Донецькій області, за 60 кілометрів від лінії фронту. Як бачимо, склад було зруйновано буквально дотла. І що цікаво, на цей раз рашисти розмістили свій БК навіть не в промисловій зоні в околицях міста, а в кар’єрі будівельних матеріалів на околицях Амвросіївки.

Якщо попрацюємо з відкритими джерелами даних, то побачимо, що до окупації в 2014 році в Амвросіївці функціонувало родовище мергелю – гірської породи, що складається з вапняків та глини і використовується для виробництва цементу. Мергель добувається відкритим способом, що передбачає зокрема епізодичне застосування вибухівки.

Читайте також: ATACMS вже в Україні - чому за одним фото не варто робити вкрай поспішні висновки

Відповідно, можемо припускати, що в кар’єрі будматеріалів біля Амвросіївки були приміщення, відповідно обладнані для зберігання значної кількості вибухівки. Ну і відповідно – колії, щоб возити вагонами видобутий мергель. Словом, рашисти спробували проявити непритаманний для себе рівень хитрощів у плані захисту свого складу БК, але від "бавовни" їх це все рівно не врятувало.

Пуск ракет з M270, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Слід відмітити, що особливо в цьому випадку керовані ракети GMLRS, які застосовуються із М142 HIMARS чи M270, спрацювали особливо філігранно. Ці керовані ракети пролетіли повз середнього розміру місто, густо насичене різного роду промисловими об’єктами, і влучили саме туди, куди були наведені – на військовий об’єкт армії РФ.

Читайте також: Наочна перевага високоточних снарядів у дії: коли на "опорник" вистачить декілька пострілів Excalibur чи PGK (відео)