xcounter
#

Окупанти біля Бахмуту мають 50 тисяч "багнетів" і понад 300 танків, будують укріплення і мінують поля

6418
Російські окупанти на Бахмутському напрямку, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російські окупанти на Бахмутському напрямку, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але попри ці та інші несприятливі умови наші війська на цьому напрямку досягають успіху

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі "Еспресо" розповів про розмір угрупування рашистів, яке вони зосередили на Бахмутському напрямку. За словами Череватого, там ворог має аж 50 тисяч солдат, понад 300 танків, 330 різних артилерійських систем і близько 140 РСЗВ.

"Ядро" угрупування ворога на цьому напрямку складають кадрові мотострілецькі та десантно-штурмові частини армії РФ, доповнюють їх так звані "територіальні війська", підрозділи армійського резерву БАРС і так звана "ПВК "Ветерани" росіян.

Читайте також: Рашисти кажуть, що на фронті може з’явитись їх "клон" БТР-40 із 30-мм гарматою
Російські окупанти на Бахмутському напрямку, ілюстративне фото з відкритих джерел

При цьому окупанти також активно будують нові укріплення та ставлять нові мінні поля, і це ускладнює умови для наступальних дій. Однак Череватий наголошує, що ці умови не зупиняють вивірений рух вперед підрозділів ЗСУ, які спочатку знищують ворога артвогнем, потім розміновують поля, а уже потім рухається піхота із підсиленням бронетехніки.

Виходить, що рашисти майже за 2 місяці майже удвічі збільшили чисельність лише по живій силі свого угрупування біля Бахмуту. Бо на початок травня 2023 року той же Череватий заявляв, що росіяни на Бахмутському напрямку 25,6 тисяч "багнетів", 65 танків та 450 бронемашин, 154 одиниці ствольної артилерії та 56 реактивних систем залпового вогню. На той момент це пояснювало зокрема, чому окупанти тут не можуть досягти успіху – орієнтовно на сотню загарбників припадало лише 1-2 танки та бронемашин та лише 1 артсистема.

Наші війська просуваються вперед, фото - Генштаб ЗСУ

Але тепер це заодно показує, що в рашистів на Бахмутському напрямку кількість танків збільшилась майже в 5 разів, кількість артсистем – більш ніж удвічі. Та ілюструє, проти наскільки чисельного ворога воюють ЗСУ, коли наступають на цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, наскільки важливим для ЗСУ є взяття Кліщіївки та Берхівки, щоб досягти успіху при наступі на Бахмутському напрямку.

Читайте також: ЗСУ у Бердянську накрили дуже "смачну" ціль: 11 вибухів прямо в "яблучко" у вигляді аеродрому рашистів