xcounter
#

Одна з країн відмовилася передавати Україні свої ЗРК С-300, бо не хоче "ризикувати власним захистом"

5629
Грецький С-300, фото ілюстративне
Грецький С-300, фото ілюстративне

Це вже не вперше, коли Греція відмовляється передавати Україні свої ЗРК

Греція не буде відправляти в Україну ракети до зенітного ракетного комплексу С-300 — про це заявив речник уряду Греції Павлос Маринакіс, про що повідомляє видання Parapolitika. І хоч в оригіналі новині йдеться саме про ракети, можна обережно припустити, що також мається на увазі й безпосередньо зенітні ракетні комплекси, що є на озброєнні грецького війська.

"Має бути межа фейковим новинам, особливо коли вони пов’язані з інтересами країни та її міжнародним іміджем. Такого немає і я це категорично заперечує. Не було навіть наміру Греції ризикувати захистом країни", — цитує його слова Parapolitika.

Читайте також: Збільшено кількість винищувачів F-16, які Нідерланди готують для передачі Україні

Чутки про те, що Греція може передати Україні свої ЗРК С-300 з’явилися на фоні новин про те, що США запропонували цій країні розглянути можливість передачу Україні якоїсь кількості радянського озброєння та військової техніки, що має у своєму активі грецьке військо.

Заява Маринакіс стосується нібито саме ЗРК С-300ПМУ1, але на озброєнні цієї країни також є й інші засоби протиповітряної оборони — ЗРК "Тор-М1", "Оса-М" і також ЗУ-23-2 у кількості аж понад 500 одиниць, щоправда, низка з них встановлена на БМП-1.

Хоча цілком ймовірно, що Греція й далі буде непідступна у питанні передачі Україні озброєння, хоча США їм пропонують дійсно вигідну умову — передачу військово-транспортних літаків, двигунів до патрульних літаків і десятки БМП Bradley (безоплатно) і ще продаж трьох фрегатів.

Читайте також: Для Туреччини свого часу встигли зробити шість F-35, і вони просто стоять з 2019 року