xcounter
#

"Об’єднані зусилля 2020": комплекси "Нептун", "Вільха", "Точка", "Смерч" та "Ураган" ЗСУ розгорнуті на півдні України (відео)

6993
ОТРК 9К79-1 "Точка-У" та наземний протикорабельний комплекс РК-360МЦ "Нептун" на бойовій позиції. "Об’єднані зусилля-2020"
ОТРК 9К79-1 "Точка-У" та наземний протикорабельний комплекс РК-360МЦ "Нептун" на бойовій позиції. "Об’єднані зусилля-2020"

Ракетні підрозділи Збройних сил та їх техніка завершили підготовку до "нанесення зосередженого вогневого удару" по противнику

Ракетні підрозділи Збройних сил були зосередженні та перевірені на одному з полігонів Оперативного командування "Південь". Відповідне відео було оприлюднено Генеральним штабом ЗСУ.

Відзначається, що в рамках активної фази (яка власне розпочалася сьогодні, 21 вересня) стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2020" буде проведено масштабне застосування частин та підрозділів ракетних військ і артилерії в комплексі з авіацією та зенітними ракетними військами ЗСУ.

Читайте також: "Об’єднані зусилля-2020": пройшли випробування модернізованої партії ракет для комплексу "Вільха" (фото)

Останні кілька днів, українські артилеристи та ракетники проводили низку тренувань, під час яких було перевірено злагодженість дій військ, виконано нормативи з розгортання техніки та підготовки розрахунків до ведення вогню.

БМ-27
РСЗВ БМ-27 "Ураган" калібром 200 мм

Ще одним із важливих елементів цих тренувань стало відпрацювання спільних маневрів та зміни позицій підрозділами після завдання вогневого удару.

ОТРК 9К79-1 "Точка-У" ЗСУ

"Усі війська знаходяться у визначених районах, основний командний пункт до роботи готовий, проведено ряд роздільних штабних тренувань. Наразі триває командно-штабне тренування з оперативним угрупованням військ, під час якого завершиться підготовка до виконання практичних дій з нанесення зосередженого вогневого удару", - відзначив Командувач військ ОК "Південь" генерал-майор Ігор Палагнюк.

Нептун
На навчання також доставили радарний комплекс MFTR-2100, що призначений для точних вимірів траєкторій польоту боєприпасів всіх видів (фото ліворуч зверху). ймовірно він буде використаний під час пусків ракет "Вільха" та можливо ракет Р-360 "Нептун" (рухомий командний пункт РКП-360 "Нептун" знаходиться за спиною Командувача військ ОК "Південь" генерал-майора Ігоря Палагнюка - фото праворуч зверху)

Судячи з відео, в навчаннях візьмуть участь реактивні системи залпового вогню калібру 220 мм БМ-27 "Ураган", РСЗВ калібром 300 мм БМ-30 "Смерч" (модернізовані пускові для яких також будуть використані для пусків коригованих ракет "Вільха"), тактичні ракетні комплекси 9К79-1 "Точка-У" та наземний протикорабельний комплекс РК-360МЦ "Нептун".

БМ-30
РСЗВ БМ-30 "Смерч" калібром 300 мм

Варто також додати, що в рамках підготовки до СКШН "Об’єднані зусилля-2020" на Херсонщині сьогодні, 21 вересня ц.р. були проведені вогневі випробування модернізованих ракет для комплексу "Вільха".

БМ-30
РСЗВ БМ-30 "Смерч" калібром 300 мм
Читайте також: На Rapid Trident-2020 ССО ЗСУ відпрацюють десантування з американських літаків та конвертопланів Osprey (відео)