xcounter
#

На Rapid Trident-2020 ССО ЗСУ відпрацюють десантування з американських літаків та конвертопланів Osprey (відео)

2740
Конвертоплани Bell V-22 Osprey ВС США та гелікоптер Мі-8 ЗСУ на українському аеродромі у Вінниці під час підготовки до спільних завдань в рамках Rapid Trident-2020
Конвертоплани Bell V-22 Osprey ВС США та гелікоптер Мі-8 ЗСУ на українському аеродромі у Вінниці під час підготовки до спільних завдань в рамках Rapid Trident-2020

Подібні двосторонні навчання повітряно-тактичної групи на нашій території відбудуться вперше

Під час навчань Rapid Trident-2020, що почалися 17 вересня ц.р., підрозділи Сил спеціальних операцій ЗСУ та ССО ЗС США в Європі відпрацюють низку спільних завдань.

Так, спецпризначенці країн-партнерів проведуть десантування з американських транспортних літаків Lockheed МС130, а також конвертипланів Bell V-22 Osprey.

Читайте також: Три В-52Н Stratofortress США та винищувачі МіГ-29 та Су-27 Повітряних сил ЗСУ (відео)

Під час цих тренувань військові будуть використовувати парашутні системи різного типу, а їх дії будуть синхронізовані з наземною компонентою залучених до навчань підрозділів та техніки.

Bell V-22 Osprey

"Проведення двостороннього навчання в рамках стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля – 2020" дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки", - наголосив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Rapid Trident-2020

Нагадаємо, на цьогорічних Rapid Trident візьмуть участь понад 4000 військовослужбовців із 9 країн світу – Великобританії, Литви, Німеччини, Данії, Канади, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії та США. Також в навчаннях беруть участь представники командування НАТО та особовий склад литовсько-польсько-української бригади LITPOLUKRBRIG.

Rapid Trident-2020

З української сторони в спільних тренуваннях залучені бійці однієї з мотопіхотних бригад СВ ЗСУ, підрозділи десантників (ДШВ) та спецпризначенців (ССО). Крім того, буде залучений зведений підрозділ з представників НГУ, ДПСУ, Національної поліції й окремі підрозділи СБУ та Держохорони.

Lockheed МС130
Читайте також: Почалися треті україно-румунські навчання Riverine-2020 (фото)