xcounter
#

"Об’єднані зусилля-2020": пройшли випробування модернізованої партії ракет для комплексу "Вільха" (фото)

2610
Випробування нової партії модернізованих ракет до комплексу "Вільха" на Херсонщині / Фото: АрміяInform
Випробування нової партії модернізованих ракет до комплексу "Вільха" на Херсонщині / Фото: АрміяInform

Наразі партію нових ракет готують до передачі Збройним силам України

В рамках підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2020" на Херсонщині пройшли ракетні випробування ракет для "Вільхи".

Зазначається, що це нова партія ракет, що була модернізована на замовлення Міністерства оборони України.

Читайте також: Юрій Бутусов: Ракети комплексу "Вільха-М" поставили на озброєння ЗСУ
"Вільха"

"На замовлення Міністерства оборони України нами була модернізована значна партія ракет для комплексу "Вільха". Сьогодні пройшли успішні випробування й тепер ця партія ракет може бути передана до Збройних Сил України", – повідомив Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ "Луч" Герой України Олег Коростельов.

Коростельов

Крім того, додається, що в цих ракетах "система керування радянського зразка була замінена на нову високоточну систему наведення ракети на ціль. Також, після модернізації бойова частина ракети буде вже не осколочно-фугасна, а касетна, що своєю чергою значно збільшить показники точності влучання та площу ураження".

Нагадаємо, наприкінці квітня ц.р. ДККБ "Луч" достроково відвантажило ЗСУ останні 16 одиниць виробів "Вільха" в рамках торішнього замовлення на 92 одиниці 300-мм реактивних снарядів Р624 "Вільха" (перші 48 ракет ЗСУ отримали у 2019 році, а другу партію у 28 ракет – у березні 2020).

"Вільха"

Таким чином, мова ймовірно йде про ракети з замовлення цього року (у рамках ДОЗ-2020). Однак з власне модифікацією цих виробів поки не все зрозуміло - це може бути як нова версія Р624 "Вільха" але з касетною БЧ, так і відновлені та модернізовані реактивні снаряди з касетними бойовими частинами 9М55 до РСЗВ 9К58 "Смерч" (так звані "Вільха-Р").

Читайте також: КБ "Луч": Прогнозується, що серійне виробництво виробу "Вільха-М" розпочнеться з 2021 року