xcounter
#

Новий надзвуковий БПЛА "перетвориться" на Су-57 і J-20, щоб США змогли якнайкраще збивати ці літаки

5338
Зображення: Exosonic
Зображення: Exosonic

Поки що таке рішення існує "на папері", однак виробник сподівається здійснити перший політ прототипа вже за два роки

Американська компанія Exosonic працює над створенням нового надзвукового безпілотника Revenant, який буде грати роль "агресора" на навчаннях. Про це йдеться на сайті компанії-розробника цього БПЛА.

Такий безпілотник буде імітувати такі ворожі винищувачі, як російський Су-57, який активно піариться як "літак п’ятого покоління", хоча по факту відноситься скоріше до 4++, а також китайський J-20.

Читайте також: Тактика повітряних боягузів: як Росія вперше застосувала проти України свій найновіший літак Су-57
Зображення: Exosonic
Зображення: Exosonic

Інформації про цю розробку поки що небагато. Відомо, що проект отримав підтримку від міноборони США, і в компанії стверджують, що прототип пройде льотні випробування вже у 2025 році, але поки що маємо справу лише з художніми концепціями, представленими розробниками на сайті.

Попри те, що безпілотник має "копіювати" в небі літаки з двома двигунами, творці Exosonic обрали для нього однодвигунний варіант. Завдяки модульності та "відкритій архітектурі", безпілотник зможе імітувати радари з активною фазованою антенною решіткою (AESA) та інші системи.

Зображення: Exosonic
Зображення: Exosonic

Тактико-технічні характеристики цього безпілотника будуть наступні: швидкість у 1,2 Маха, довжина – до 10 м, розмах крил – понад 5 м, висота – понад 2 м, злітна маса – близько 2500 кг. Крейсерська висота польоту становить 12 км.

Читайте також: Китай представив оновлений винищувач п’ятого покоління J-20A: російські двигуни замінили на власні (відео)