xcounter
#

Нові випробування "Валькірії" для бойових літаків шостого покоління, БПЛА виконав місію в умовах втрати зв’язку

15780
Запуск безпілотника на полігоні армії США в Юмі, штат Аризона, 9 грудня 2020 року
Запуск безпілотника на полігоні армії США в Юмі, штат Аризона, 9 грудня 2020 року

Перша серійна партія цих безпілотників має з’явитися вже у 2023 році

Повітряні сили США разом з компанією Kratos успішно провели чергові льотні випробування безпілотного реактивного літака під назвою XQ-58A Valkyrie. Про це розповідає видання Flight Global.

Випробування були проведені на випробувальному полігоні Юма, що в Аризоні, США – тестування "продемонстрували розширені можливості, літаючи довше, вище, з великим робочим навантаженням та більшою дальністю польоту, ніж будь-коли раніше", відзначає виконавчий директор Kratos Ерік Демарко.

Читайте також: "Проєкт "Гідра": розвідник U-2 буде передавати дані між F-22 і F-35 замість стелс-дрона XQ-58A Valkyrie
XQ-58A Valkyrie
XQ-58A Valkyrie

За його словами, випробувальний політ було проведено з використанням зашифрованого пакета зв’язку з системами резервного копіювання. За сценарієм випробувань, безпілотник прямував до місця посадки в умовах втрати зв’язку.

Відзначається, що можливість літати та навіть приземлятися без радіосигналу "допоможе знизити ймовірність виявлення противника і відстеження радіочастотних випромінювань, коли система повернеться на базу".

XQ-58A Valkyrie
XQ-58A Valkyrie

Безпілотник XQ-58A Valkyrie передусім має стати "веденим" для бойових літаків наступного покоління, а також для існуючих винищувачів – перша серійна партія з 12 цих автономних літаків має з’явитися вже у 2023 році.

Читайте також: Перший політ з винищувачами: стелс-дрон XQ-58A Valkyrie випробували як шлюз для F-22 і F-35