xcounter
#

Німеччина готується замінити Tornado, хоче нищити ворога "розумними" бомбами зі стелс-винищувача

25116
Німеччина готується замінити Tornado, хоче нищити ворога "розумними" бомбами зі стелс-винищувача

Ще одна країна Європи посилиться новітніми літаками

Державний департамент США погодив ймовірний продаж Німеччині у рамках Foreign Military Sales (FMS) винищувачів п’ятого покоління та супутнього обладнання. Про це йдеться у повідомленні видання Reuters.

F-35
Винищувач F-35, фото ілюстративне

Орієнтовна ціна питання – 8,4 млрд доларів, у цю суму входить закупівля винищувачів п’ятого покоління F-35, новітніх крилатих ракет повітряного базування збільшеної дальності, а також "розумних" бомб з лазерним GPS-наведенням.

Читайте також: Винищувачі F-22 вперше в історії під командуванням НАТО будуть захищати схід Європи від РФ
Panavia Tornado ECR винищувач
Panavia Tornado ECR німецьких ВПС

Водночас те, що Держдеп погодив угоду, не означає, що перемовини щодо закупівлі винищувача розпочалися або ж підписано контракт.

У Reuters зазначають, що Німеччина подала запит на закупівлю сучасних винищувачів після того, як канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв провести модернізацію збройних сил своєї країни після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Зазначається, що у березні Німеччина заявила, що закупить 35 винищувачів п’ятого покоління F-35, щоб замінити застарілі літаки Tornado у своїх повітряних силах. Водночас чи вирішила Німеччина збільшити кількість літаків у рамках закупівлі наразі невідомо.

Читайте також: ЗРК IRIS-T від Німеччини: передача Україні до кінця літа чи до кінця року - офіційні заяви розійшлись