xcounter
#

Винищувачі F-22 вперше в історії під командуванням НАТО будуть захищати схід Європи від РФ

2991
Винищувачі F-22 вперше в історії під командуванням НАТО будуть захищати схід Європи від РФ

Шість винищувачів п’ятого покоління прямують до Польщі

Повітряні сили США відправили у Польщу свої винищувачі F-22 Raptor для підтримки місії НАТО з прикриття повітряного простору. Про це, як повідомляє видання Пентагону Stars and Stripes, йдеться у заяві Командування ПС США в Європі та Африці.

f-22 raptor
Винищувач F-22 Raptor

Так, шість винищувачів F-22 з 90-ї експедиційної винищувальної ескадрильї, що на Алясці, прибули 26 липня ввечері на авіабазу Лейкенхіт у Великобританії, повідомили представники ПС США у середу, 27 липня.

Читайте також: Винищувачі F-35 поблизу кордону з Україною: чи з’являться вони якнайшвидше

Згідно з повідомленням, ці винищувачі продовжать політ на 32-гу тактичну авіабазу у польському місті Ласк і доповнять місію зі стримування російської агресії на східному фланзі НАТО.

План укріплення обороноздатності в Європі був висунутий на нещодавньому саміті НАТО у Мадриді, під час якого лідери намітили нову стратегію безпеки, що враховує ситуацію, створену неспровокованим вторгненням РФ в Україну.

Водночас, як зауважують у польському виданні Defense24, це вперше в історії винищувачі F-22 були передані під командуванням НАТО для захисту повітряного простору на європейському театрі воєнних дій.

Читайте також: Зробити "сліпого" зрячим: як Китай може допомогти РФ воювати в Україні