xcounter
#

Неймовірно вчасний удар ракетами по штабу ЧФ РФ став можливим завдяки спецпризначенцям ССО ЗСУ

8279
Момент другого удару по штабу ЧФ РФ у тимчасово окупованому Криму
Момент другого удару по штабу ЧФ РФ у тимчасово окупованому Криму

Бійці ССО ЗСУ відіграють дуже значну роль в ураженні російських військових об’єктів у тимчасово окупованому Криму

Вчора, 22 вересня, Повітряні Сили ЗСУ ударом крилатими ракетами зруйнували штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі — у мережі вже з’явилися численні фото та відео ураженої будівлі, а також момент прильоту самих ракет по штабу, удар також підтвердили Командувач Повітряних Сил Микола Олещук та СтратКом ЗСУ.

Водночас згодом пресслужба Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ розповіла нові деталі про ураження ворожого штабу, відзначивши, що спецпризначенці відіграли дуже важливу роль в успішному ураженні цілі.

Читайте також: Скільки треба ATACMS та чому Abrams для виваженого використання - головне з інтерв'ю Буданова

"Зухвала та кропітка робота Сил спеціальних операцій дозволила "вчасно та точно" вразити штаб Чорноморського флоту під час проведення наради керівного складу флоту рф в тимчасово окупованому м.Севастополь", — розповідають у ССО ЗСУ про спецоперацію "Крабовая ловушка".

Отриману інформацію спецпризначенці передали у ПС ЗСУ, які вже ефективним ударом знищили штаб противника — за даними очільника ГУР МОУ Кирила Буданова, які він повідомив виданню "Голос Америки", у результаті удару було знищено 9 рашистів, ще 16 — отримали поранення.

Зокрема отримав поранення і знаходиться у важкому стані генерал-полковник Олександр Романчук, який обіймає посаду командувача угруповування російських окупаційних військ на Запорізькому напрямку. Без свідомості перебуває генерал-лейтенант Олег Цеков — командир 200-ї окремої мотострілецької бригади берегових військ північного флоту ВМФ РФ.

Разом з тим, у виданні стверджують, що у ГУР МОУ не має наразі інформації про стан командувача ЧФ РФ адмірала Віктора Соколова і що Буданов не підтверджує його загибель, хоча раніше поширилася інформація про те що він також у списку "двохсотих".

Також варто додати таке важливе уточнення щодо "9 загиблих та 16 поранених" — це дані без урахування тих рашистів, що були в будівлі під час удару, але не входять до працівників штабу — охорона, військові тощо.

Варто відзначити й те, що це не вперше, коли бійці ССО ЗСУ беруть безпосередню участь в ударах Повітряних Сил на російські об’єкти в Криму — наприклад, саме спецпризначенці наводили ракети на цілі у Севастопольській бухті (відео вище) під час удару 13 вересня, коли було знищено великий десантний корабель "Минск" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Читайте також: "Нептун" дійсно модернізують та розвивають, але є одна ключова проблема