xcounter
#

Нацгвардійці показали, як знищили скупчення техніки рашистів: три гаубиці "Мста-Б" і три "мотолиги"

6611
Нацгвардійці показали, як знищили скупчення техніки рашистів: три гаубиці "Мста-Б" і три "мотолиги"

Українська артилерія завадила наступу російської техніки, ліквідувавши загрозу

Три причіпних гаубиці "Мста-Б", а також три МТЛБ і одна вантажівка "Урал" були ліквідовані вогнем нашої артилерії на бахмутському напрямку.

Відео бою оприлюднив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко. Він повідомив, що рашисти готували свою техніку до штурму на Бахмутському напрямку. Однак у наступ гаубицям та "мотолигам" іти не судилося. Артилеристи із бригади Нацгвардії "Рубіж" уразили скупчення російської техніки вогнем із гармат.

Читайте також: Наші артилеристи на "Мста-Б" ефектно знищують рашистів, мінімально витрачаючи снаряди (відео)

За даними командувача НГУ, було знищено три гаубиці "Мста-Б", три МТЛБ та вантажівку.

Бригаду "Рубіж" (базується в Гостомелі) було засновано в 2016 році в рамках експериментальної програми. В основу її функціонування було покладено модель прийняття рішень MDMP (Military decision making process), що використовується у військових формуваннях США. Цю модель застосовують для тактичного планування, а також підготовки офіцерів штабу батальйону.

Це вже не вперше Сили оборони знищують скупчення гаубиць "Мста-Б". У 2022 році Оперативне угрупування військ "Каховка" викладало відео про те, як танковий підрозділ ЗСУ розтрощив ворожу батарею "Мста-Б". Танки, моделі яких не оприлюднювали, знищили стрільбою із закритих позицій артилерійську позицію рашистів, де було щонайменше дві буксировані гаубиці "Мста-Б" калібру 152 мм. Жоден російський артилерист не вцілів.

Щодо МТБЛ, то в 2023 році Defense Express писав, що рашисти все частіше перетворюються їх на "мотолиги-камікадзе". На відео двоє окупантів спрямували машину, нашпиговану вибухівкою в потрібному напрямку, ймовірно, зафіксувавши педаль газу цеглиною чи іншим способом, і почали з неї тікати. Втім своєї цілі машина так і не дісталася.

Нагадаємо, РФ перекинула до Криму гаубиці "Мста-Б"