xcounter
#

Як перелякані рашисти кидають в бій свої "мотолиги-камікадзе": детальне відео з потужним вибухом

16841
МТ-ЛБ, фото ілюстративне
МТ-ЛБ, фото ілюстративне

Окупанти стали частіше використовувати "машини-камікадзе" на полі бою – попри неочевидні результати, загроза залишається дуже небезпечною

Російське окупаційне військо останнім часом стало частіше використовувати на полі бою так звані "машини-камікадзе" на базі різної техніки, як от танки Т-54/Т-55 чи Т-62 або ж тягачі МТ-ЛБ – і один з нещодавніх епізодів з використанням нашпигованої вибухівкою "мотолиги", на який звернули увагу у lost_warinua, дозволяє детальніше роздивитися, а як саме окупанти кидають у бій такі машини.

На відео вище, судячи з усього, використовується найпростіший спосіб використання нашпигованих вибухівкою машин – як ми можемо побачити на кадрах, двоє рашистів, які знаходилися безпосередньо у МТ-ЛБ, спрямували машину в потрібному напрямку, ймовірно, зафіксувавши педаль газу цеглиною чи будь-яким іншим можливим способом, і почали з неї тікати.

Читайте також: Німці в Другу світову теж використовували щось схоже на "танки-камікадзе" із сотнями кг вибухівки

МТЛБ-камікадзе
Двоє окупантів тікають з "МТ-ЛБ-камікадзе" після того, як спрямували її на ціль

Втім, дістатися цілі "мотолизі-камікадзе" не вдалося (хоча тут важливо зробити ось таку ремарку – що навіть вибух за декілька десятків метрів від позицій може бути доволі небезпечним) – машина була знищена, і потужний вибух при ураженні МТ-ЛБ говорить про те, що всередині машина була нашпигована вибухівкою.

МТ-ЛБ
Момент вибуху МТ-ЛБ свідчить про те, що машина була нашпигована вибухівкою

І от насправді екіпаж такої машини теж певною мірою можна назвати "камікадзе" – бо навіть за умови ураження такої вундерваффе навіть тим же FPV-дроном результат буде очевидним – скоріш за все, потужний вибух відправить екіпаж машини у повітря. Тим паче, що конкретно у цьому випадку ЗСУ зовсім трошки не вистачило, щоб відправити в пекло разом з МТ-ЛБ і її екіпаж.

На відео нижче – FPV-дрон знищує "машину-камікадзе" на базі Т-62

Хоча тут можна згадати, що окупанти цілком можуть для удосконалення своїх "машин-камікадзе" використати систему управління ще з 1980-х, яку можна прикрутити начебто на будь-який радянський танк і яка насправді не дуже складна в реалізації.

Разом з тим, варто наголосити на тому, що окупанти, судячи з усього, не збираються полишати спроб такі імпровізовані "машини-камікадзе" – і така зброя може бути надзвичайно небезпечною, якщо їй вдасться доїхати до визначеної цілі.

Тому, звичайно, надважливо знищувати такі цілі задовго до того, як вони наблизяться до позицій наших військових чи інших об’єктів, які вони мають уразити.

Читайте також: Рашисти на фрегаті з "Калібрами" замалювали ніс та корму, наче це не "помітить" катер-камікадзе