xcounter
#

Наші артилеристи на "Мста-Б" ефектно знищують рашистів, мінімально витрачаючи снаряди (відео)

24631
Гаубиці "Мста-Б" ЗСУ ведуть вогонь, фото – АрміяInform
Гаубиці "Мста-Б" ЗСУ ведуть вогонь, фото – АрміяInform

Окупанти намагаються ховатись у "зеленці", наші "боги війни" на це відповідають "артилерійським снайпінгом"

Інформагентство АрміяInform розповіло про бойову роботу наших артилеристів, що знищують ворога на Запорізькому напрямку, використовуючи буксировані гаубиці "Мста-Б" калібру 152 мм.

Коротко суть цього відео можна передати так – наша ствольна артилерія перейшла на тактику "артилерійського снайпінгу", зумовлену тим, що рашисти почали ретельніше розосереджувати свою техніку і боєприпаси. Ну і схоже також тим, що запаси снарядів "радянського" калібру в Збройних Силах України почали поволі вичерпуватись.

Читайте також: Чим "складна" німецька САУ PzH 2000, що наші артилеристи вчились стрільбі аж 40 днів

Якщо говорити розгорнутіше, то картина виглядає так. Як розповідають наші артилеристи, на початку війни розрахунки буксированих гаубиць працювали переважно по скупченням живої сили та техніки ворога. Буквально – "давали потужний залп в 40-60 пострілів, і на місці, де йшла колона чи розташовувалась орківська техніка, за кілька хвилин було пекло".

Артилеристи ЗСУ готують до стрільби гаубиці "Мста-Б", фото – АрміяInform

Минуло два-три місяці, і рашисти "здогадались", що свою техніку та живу силу потрібно ховати в "зеленці", та максимально розосереджувати. Тому, наприклад, типова ціль для наших гармат стала виглядати так – скажімо, одиночний танк і поряд склад боєзапасу на цілу танкову роту.

Така "розконцентрація" для орків давала свою перевагу і в тому, що так наші гармати стало простіше "засікати". На що наші "боги війни" власне й відповіли тактикою "артилерійського снайпінгу" - стрільба відбувається залпами на знищення цілі та по координатам, де стояла ця ціль орків.

Артилеристи ЗСУ ведуть стрільбу із гаубиць "Мста-Б", фото – АрміяInform
Читайте також: ЗСУ використовують на фронті новітню систему залпового вогню "Буревій" (відео)