xcounter
#

ЗСУ показали, як наші танки розтрощили ворожу батарею "Мста-Б" (відео)

21839
Танк Т-80 ЗСУ відпрацьовує ведення вогню на дальню дистанцію, вересень 2021 року, фото ілюстративне
Танк Т-80 ЗСУ відпрацьовує ведення вогню на дальню дистанцію, вересень 2021 року, фото ілюстративне

Усі недоліки артилерії рашистів були видні, як "на долоні"

Оперативне угрупування військ "Каховка" виклало відео про те, як танковий підрозділ Збройних Сил України знищив стрільбою із закритих позицій артилерійську позицію рашистів, де стояло мінімум дві буксировані гаубиці "Мста-Б" калібру 152 мм. Тип танків, що вели стрільбу – не розкривається. Але їх вогонь був точним, жоден російський артилерист не вцілів.

Переглянути відео можна ось за цим посиланням. Воно цікаве тим, що як "на долоні" показує всі недоліки артилерії рашистів в плані забезпечення власної живучості.

Читайте також: За півгодини відправити в пекло цілу колону: як два танки рознесли понад 20 одиниць техніки рашистів
Ворожі гаубиці "Мста-Б", ілюстративне фото довоєнних часів

Танки можуть вести вогонь із закритої позиції максимум на декілька кілометрів, і виходить, що розрахунки знищених "Мста-Б" "проморгали" загрозу, що підійшла настільки близько. Це означає, що розвідка в інтересах артилерії в армії РФ – досі явище рідкісне.

"Вогневий феєрверк", що рашисти не вміють розміщувати снаряди на позиціях так, щоб одне влучання не "виносило" одразу всю батарею. На місці вогневого нальоту не було поміченого жодного автотранспорту – схоже, росіяни навіть не робили "поправку" на те, що батарею доведеться виводити з-під вогню ЗСУ.

Танкісти ЗСУ відпрацьовують ведення вогню на дальню дистанцію, серпень 2020 року, фото ілюстративне

Тут також варто зазначати, що Збройні Сили України систематично відпрацьовували ведення вогню із танків по ворожим цілям із закритих позицій. Такі вправи відбувались, наприклад, в 2020 році. А в 2021 році екіпажі Т-80 виконували навіть "завдання із зірочкою" - ведення вогню із цілевказівкою від БПЛА "Фурія".

Читайте також: Рашисти намагались застосувати "Шилку" як "вогневу точку", але щось у них "пішло не так" (відео)