xcounter
#

ЗСУ на Донеччині "накрили" батарею рашистів, яка намагалась воювати "по-сирійськи"

89204
Ворожі гаубиці "Мста-Б", ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожі гаубиці "Мста-Б", ілюстративне фото довоєнних часів

Наші воїни показали, що найкращий прийом контрбатарейної боротьби проти ворога – бити по боєкомплекту, влучання гарантовано "зносить" гармату разом з обслугою

Під час боїв в Донецькій області артилерія Збройних Сил України знищила батарею ворожих гаубиць "Мста-Б", що обстрілювала наші позиції.

Втрати ворога – мінімум один "Урал" з боєкомплектом, мінімум чотири гаубиці калібру 152 мм, кількість утилізованих орків лишається невідомою. Про це Генеральний штаб ЗСУ розповів на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: ЗСУ "полюють на Гєрасімова", знесли командний пункт рашистів та демілітаризували понад 15 танків

Відзначимо, що навіть уже на третій місяць повномасштабної війни проти України армія РФ досі продовжує воювати "за лекалами" війни у Сирії. Тобто – діяти так, наче у відповідь нічого "не прилетить", практикувати стрільбу по ворогу без систем управління вогнем, групами в декілька "стволів".

В свою чергу, наші гармаші показали, що найбільш ефективний спосіб контрбатарейної боротьби – бити одразу по боєкомплекту, влучання гарантовано зносить гаубиці та живу силу ворога.

Знищена на Донецькому напрямку батарея гаубиць "Мста-Б" орків, фото - Генштаб ЗСУ

Знищені чотири гаубиці "Мста-Б" в масштабах поточної війни не так уже і мало. За даними The Military Balance за 2021 рік, армія РФ мала усього 150 буксированих "Мста-Б". При цьому, за даними порталу Oryx, уже 23 такі гаубиці ворога знищено.

Формально, на зберіганні в орків стоять аж 12,41 тисячі гаубиць "Мста-Б". Але цифрам росіян "на папері" уже не варто довіряти. Особливо після того, як стало відомо про те, як реально рашисти зберігають свої танки – "корпуси окремо, башти окремо".

Ешелон з ворожими "Мста-Б", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом