xcounter
#

За півгодини відправити в пекло цілу колону: як два танки рознесли понад 20 одиниць техніки рашистів

33998
За півгодини відправити в пекло цілу колону: як два танки рознесли понад 20 одиниць техніки рашистів

Спогади офіцера ЗСУ про перші дні повномасштабної війни та бої з російськими окупаційними військами

Офіцер Збройних Сил України командир танкового батальйону Роман Зуй у коментарі виданню АрміяInform розповів про бої з окупантами у перші дні повномасштабної війни з РФ на Харківщині.

танк Т-64
Танк Т-64 Збройних Сил України, фото ілюстративне

Зранку 24 лютого танковий батальйон Романа отримав низку бойових завдань – по-перше, два танкові взводи відправилися на посилення мотопіхотного батальйону бригади поблизу Харкова, ще чотири – мали підтримати інший батальйон на рубежі Веселе – Кутузівка – Старий Салтів.

Читайте також: ЗСУ покарали колону росгвардійців, яка їхала "воювати" з мирним населенням (оновлено)
Т-72
Танк Т-72 ЗСУ, фото ілюстративне

Решта танкового батальйону на чолі з Романом впродовж 24-26 лютого виконували бойові завдання на околицях Куп’янська та Печеніг. В один з днів, а саме 26 лютого, в районі селища Веселе, два танки з підрозділу офіцера змогли зайти в лоб колони російських "омонівців", яка йшла до Харкова.

"У результаті мої хлопці підбили понад 20 одиниць ворожої техніки – кожним пострілом по одній машині, зокрема, бронетранспортери та інший броньований і неброньований транспорт, в той час, як піхота зайшла в тил росіян та знищила залишки живої сили противника. Бій тривав приблизно 30 хвилин, і, врешті-решт, від цієї колони залишився лише металобрухт", – розповідає Роман.

росгвардія РФ
Знищена техніка Росгвардії РФ

Водночас офіцер також зауважує, що його дуже здивували дії окупантів, зокрема, яке саме тактичне завдання мала виконати колона зі спецназівців внутрішніх військ з дубинками для розгону мітингів: "Вони навіть не припускали, що їх зустрінуть бойові підрозділи Збройних Сил України — наскільки вони не володіли обстановкою. Мабуть, дійсно, сподівалися, що на них чекатимуть на Харківщині як на "асвабадітєлєй".

З боку Defense Express зауважимо, що не виключено, що в розповіді офіцера ЗСУ йдеться про ось цю колону, яка, судячи з усього, дійсно їхала воювати не з військовими, а з мирним населенням.

Читайте також: Скільки Т-64 залишилось в строю ЗСУ, і яке майбутнє має цей танк (відео)