xcounter
#

НАТО переводить сили у режим готовності через дії РФ навколо України - офіційна заява Альянсу

Сили НАТО у Європі готуються дати відповідь на дії РФ
Сили НАТО у Європі готуються дати відповідь на дії РФ
1862

Сили країн-членів НАТО готуються протидіяти Російській Федерації

НАТО переводить збройні сили у режим готовності (мовою оригіналу - putting forces on standby) та направляють додаткові сили у Східну Європу з метою посилити оборону союзників, оскільки РФ продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні та навколо неї. Про це блок НАТО повідомив офіційно.

У заяві також зазначено, що за останні дні низка союзників вже зробили заяви щодо перекидання сил на загрозливі напрями.

Читайте також: ​США посилює розвідку над Україною: секретний CL-650 ARTEMIS та черговий стратегічний Global Hawk
Авіація США
Сили НАТО може провести оперативне прикидання авіації

Зокрема, Нідерланди та Іспанія вже оголосили про намір направити винищувачі до Болгарії, Данія - до Литви. Також Мадрид планує направити кораблі у Чорне море, а Франція - війська у Румунію. США також далі максимально чітко зрозуміти про можливість збільшення своєї військової присутності.

"НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу. Ми завжди реагуватимемо на будь-яке порушення нашої безпеки, у тому числі шляхом зміцнення нашої колективної оборони", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

НАТО танки
Країни НАТО на постійній основі відпрацьовували максимальне швидке нарощування сил у необхідному регіоні

У Кремлі вже відреагували на цю заяву, повідомивши, що це призведе до "збільшення напруги" та "все це відбувається не через те, що робить Російська Федерація". Водночас прес-секретар президента РФ Дмітрій Песков попередив, що вірогідність "провокації" на Донбасі "зараз вище ніж раніше".

Читайте також: Важливі події за вихідні: 200 ешелонів армії РФ до Білорусі, протибункерні M141 для України та перший експорт важкого Akinci