xcounter
#

На заміну Minuteman III у ВПС США: коли відбудеться перший політ нової міжконтинентальної балістичної ракети GBSD

1795
Заміну ракет Minuteman III планують розпочати у 2029 році
Заміну ракет Minuteman III планують розпочати у 2029 році

Ракети GBSD створює компанія Northrop Grumman

Перший зразок нової американської балістичної ракети, що має в майбутньому замінити Minuteman III, здійснить свій перший політ у 2023 році.

Як повідомляє видання Airforce Magazine, ракета, що розробляється у рамках програми ВПС США GBSD (Ground-Based Strategic Deterrent), буде вперше запущена з військово-повітряної бази Ванденберг. Наразі ця ракета літає поки що "в середовищі моделювання та симуляції".

Читайте також: Northrop Grumman буде розробляти МБР нового покоління: її єдиний суперник Boeing "вийшов з гри" у 2019 році
Minuteman III
Пуск ракети Minuteman III

Очікується, що ракети GBSD досягнуть початкової бойової готовності у 2029 році, повної з 400 ракетами – через сім років, у 2036 році. Загалом же ці ракети мають замінити всі 450 МБР наземного базування LGM-30G Minuteman III.

За словами офіційних посадових осіб, ракети GBSD будуть розташовуватися у ракетних шахтах у середньому один раз на тиждень протягом дев’яти років.

Зазначається, що на етапі удосконалення технологій та зниження ризиків, який тривав з 2016 до 2020 року, підрядники створили "шість мільярдів різних конфігурацій" ракети, демонструючи "співвідношення вартості та можливостей їх конструкції для кожної вимоги".

Читайте також: ​США застосували БПЛА для доставки вантажу на атомну субмарину з балістичними ракетами (відео)