xcounter
#

На один танк ЗСУ рашисти втрачають п’ять своїх машин: Зеленський наголосив на важливості постачання зброї

2772
Втрачений новітній російський танк Т-90 "Прорив"
Втрачений новітній російський танк Т-90 "Прорив"

Ворога в десять раз більше, тому Сили оборони України потребують більше зброї від західних партнерів

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC розповів про співвідношення втрат Збройних Сил України та російської окупаційної армії.

знищений з NLAW танк
Знищений з NLAW танк окупантів

"Де ми втрачаємо одну людину, Росія втрачає п’ять. Де ми втрачаємо один танк, вони втрачають п'ять. Так, ми боремося", – зауважує Зеленський. Він також наголошує на тому, що окупанти переважають Збройні Сили України як в кількості живої сили, так і в кількості зброї: "На один наш танк у них є десять своїх, на одного нашого бійця – їхніх десять. Хоч би якими міцними ми були, але їх у десять разів більше".

Читайте також: Великобританія вже проводить загальновійськову підготовку українських військових у себе на полігонах

танки сухопутні війська ЗСУ
Фото: Сухопутні війська Збройних Сил України

Він наголосив на тому, що попри те, що на деяких ділянках Сили оборони України витісняють ворога, з деяких наші військові змушені відступати через чисельну перевагу ворога.

Тому, як зауважує Зеленський, для збалансування сил ЗСУ потребують ще більше зброї, щоб мати змогу захистити свої землі: "США дали нам багато всього. Я їм вдячний, вдячний Президентові. Але нам треба набагато більше… Війна точно закінчиться, і я впевнений – перемогою України, хоч як би важко нам було. Ми повинні витіснити окупантів з нашої землі. Скільки зможемо, ми будемо це робити. Для нас це наше життя і шлях".

Читайте також: Володимир Зеленський до країн НАТО: Обсяг зброї, який ви даєте нам на тиждень, ми використовуємо за 20 годин