xcounter
#

На кордоні РФ є смуга 60-км перешкод РЕБ, але 35-40% наших дронів долітають до цілі – ЗМІ

8318
Презентація дрона-камікадзе "РУБАКА", липень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Презентація дрона-камікадзе "РУБАКА", липень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Наскільки успішно наші безпілотники знищують окупантів, і як плануються атаки

Російські загарбники на межі безпосередньо з територією РФ зуміли створити суцільну смугу радіоелектронних завад орієнтовною шириною в 60 кілометрів, призначену в першу для перешкоджання атак нашими БПЛА по військовим об’єктам ворога. Однак завдяки ретельному плануванню наші військові знаходять, які обійти цю перешкоду, і мінімум 35-40% українських БПЛА долітають до своєї цілі.

Хоча на перший погляд атаки України дронами по території РФ мають більше психологічний вплив, насправді наші БПЛА націлені саме на склади палива і боєприпасів, маршрути доставки та інші елементи військової інфраструктури ворога, розташовані на значній відстані від ворога, пише видання The Economist.

Читайте також: ЗСУ прорвали оборону рашистів біля Роботиного, але штурм "лінії Суровікіна" почнеться лише зараз
Демонстрація дрона-камікадзе під умовною назвою "Бобер" під час форуму в рамках проекту "Армія дронів", 25 липня 2023 року, зображення з відкритих джерел

Зазначається, що для таких атак Україна може використовувати одразу кілька типів дронів-камікадзе, серед яких начебто є модель під таємничою назвою "Морок", здатна пролетіти на кількасот кілометрів вглиб території ворога. Такі атаки виконуються на запит командувачів бригад, які можуть розуміти, де знаходяться ті чи інші військові об’єкти ворога, але не можуть "дотягнутись" до нього наявним у їх розпорядженні озброєнням.

Для планування атак військові ЗСУ можуть використовувати зокрема розвідувальні дані від західних партнерів про місце розміщення рашистських засобів РЕБ та протиповітряної оборони. Оскільки ворог не може собі забезпечити щільне прикриття навколо усіх важливих об’єктів, завжди є шанс, що певна кількість наших безпілотників "проскочить" і зможе уразити об’єкт.

Безпілотний літальний апарат PPDS від Австралії, який за твердженнями рашистів начебто був використанй для атаки на аеродром в Курську 27 серпня 2023 року, зображення - PPDS

Дані про результати атаки наші військові збирають, використовуючи моніторинг даних з відкритих джерел, зокрема соцмереж, дані супутникової розвідки від західних партнерів та повідомлення від агентури.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, як рашисти нили через те, що їх авіабазу в Курську могли атакувати картонні безпілотники з Австралії.

Читайте також: РФ зараз має менше ракет Х-101/Х-555 та Х-55, ніж на початку року, але по інших ракетах статистика небезпечна