xcounter
#

Міноборони України: У цьому році планується закупити 200 нових ракет "Вільха", а ще 200 ракет відновити з модернізацією

2192
Високоточна ракета Р-624-М "Вільха-М" від ДККБ "Луч"
Високоточна ракета Р-624-М "Вільха-М" від ДККБ "Луч"

Відповідні роботи заплановано здійснити в рамках Державного оборонного замовлення на цей рік

Згідно з інформацією, що оприлюднена прес-службою Міноборони, запланована закупівля близько 200 високоточних ракет до БМ-30 "Смерч" (скоріш за все маються на увазі кориговані ракети Р-624 "Вільха"). Крім того, ще 200 реактивних снарядів калібру 300 мм до БМ-30 "Смерч" збираються "відновити з модернізацією".

Також, заплановано розпочати Держвипробування модернізованої високоточної ракети до РСЗВ "Смерч" (ймовірно маються на увазі ракети Р-624-М "Вільха-М" з дальністю до 120 км) та модернізацію "необхідної кількості" пускових установок цього комплексу для використання нових видів боєприпасів.

Читайте також: "Вільха", "Нептун" та "Дельта": яке високотехнологічне озброєння придбають для Збройних Сил у 2020-2022 роках

Будуть продовжені роботи й зі створення вітчизняних реактивних снарядів калібру 122 мм з підвищеною дальністю для РСЗВ БМ-21 "Град" (ймовірно мова йде про ракети "Тайфун-1" з дальністю стрільби до 40 км).

Новий 122 мм реактивний снаряд 9М221Ф "Тайфун-1" на випробуваннях у квітні цього року

Окрім того, в ДОЗ-2020 зафіксовано плани щодо завершення робіт зі створення берегового ракетного комплексу РК-360 МЦ "Нептун" (та його закупівля), закупка нових ПТРК та відповідної до потреб Збройних сил номенклатури ракет до них.

Варто відзначити, що в наступні два роки в Україні також збираються розробити та створити виробництво 9 нових видів боєприпасів. При цьому, 10 типів боєприпасів, за даними Міноборони, було прийнято на озброєння у 2017-2019 роках.

Високоточна ракета Р-624-М "Вільха-М" від ДККБ "Луч"

Створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії відбувається відповідно до плану Державної цільової програми на період до 2021 року. При цьому, окрім власне розробки нових виробів, у 2020-2022 роках також має відбутися й відновлення виробничих потужностей зі складання та ремонту різних типів боєприпасів.

Окремо, прес-службою Міністерства оборони України відзначається, про цьогорічні роботи з придбання артилерійських снарядів калібру 152 мм та "переддоговірні процедури" з закупівлі боєприпасів калібру 82, 120, 122 та 152 мм, у тому числі і їх імпортних версій.

снаряди
Презентація нових снарядів від ДАКХ "Артем"

"… Здійснюються заходи щодо забезпечення потреби Збройних Сил у боєприпасах та створення їх нормативних запасів, браку у боєприпасах немає", - наголосили у звіті прес-служби Міноборони.

Читайте також: Державні випробування коригованих ракет "Вільха-М" будуть завершені до кінця року (відео)